Letovi otkazani na Mallorci, Hrvat zapeo na aerodromu: "Spavao sam na plaži"

Foto: Vlado Lendvaj/Facebook

Brojni turisti zapeli su na aerodromu na Mallorci zbog oluja koje su ovog tjedna pogodile španjolske Balearske otoke. Uslijed nevremena otkazani su brojni letovi, a stotine ljudi spavale su na podovima zračne luke.

Među putnicima koji čekaju let je i Vlado Lendvaj, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara. On je jučer u 17:50 trebao poletjeti za Zagreb, ali mu je otkazan let. Lendvaj je noć proveo na plaži jer su svi smještaji popunjeni, kao i mjesta u avionima koji su poletjeli.

Još uvijek je na aerodromu. Nakon što je na let čekao 24 sata, Lendvaj je kupio madrac na napuhavanje kako bi si olakšao čekanje na aerodromu.

Svađa Ryanaira i kontrole zračnog prometa

Zbog otkazivanja letova izbila je svađa između Ryanaira i španjolske kontrole zračnog prometa. Ryanair se jučer ispričao putnicima za "pretjerana" kašnjenja i otkazivanja letova te napao španjolsku kontrolu zračnog prometa zbog njene "besmislene odluke da blokira slijetanje zrakoplova".

"To nema smisla s obzirom na to da jutros u Palmi nije bilo vremenskih problema, što potvrđuje činjenica da je letovima koji su polazili iz Palme bilo dopušteno normalno nastaviti. Putnicima je bilo dopušteno napustiti Palma de Majorcu, ali onima koji su dolazili na odmor nije bilo dopušteno sletjeti", napisao je Ryanair.

Jose Antonio Santana, predsjednik španjolskog upravitelja zračne plovidbe ENAIRE, odgovorio je da je Ryanairova kritika "neprihvatljiva" i branio ograničenja letova zbog "javne sigurnosti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.