Liječnica s Markova trga: Govorio je "vrećica, vrećica"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Liječnica Gordana Štajminger pozvana je na intervenciju na Markovom trgu. "Dobili smo hitan poziv iz ureda premijera da se na Markovom trgu čovjek polio benzinom i da gori. Isti tren sam poslala ekipu, liječnicu mlađu i sestru na intervenciju", rekla je Štajminger i dodala da su, kad su došli, čovjeka već vatrogasci ugasili. 

Na sebi je imao naočale i masku, totalno su se rastopili. Bio je u kontaktu, pružena mu je hitna medicinska pomoć prema pravilima struke. Dani su mu opijati muskularno, da se zaustave jaki i nesnosni bolovi jer je cijelo tijelo u teškim opeklinama. Nakon toga smo mu dali 25 litara kisika, pozvana je Hitna pomoć i s kolima hitne pomoći prebačen je na daljnje liječenje na Odjel za opekline Traumatološke bolnice u Zagrebu", kaže liječnica.

Štajminger kaže da je na intervenciji bila mlađa liječnica.

"Šok je, nije ugodno. Takav je šok bio da smo nakon toga imali dvije, tri intervencije s novinarima kojima je pozlilo gledajući tu scenu. To vam je slična scena kao što je bilo ono na Kornatima", rekla je liječnica medijima. 

"Nama ovo nije ugodno, ali to je naš poziv", dodala je.

Muškarac ima opekline 4. stupnja. "Stanje je vrlo ozbiljno, pacijent je životno i vitalno ugrožen", rekao je.

"Govorio je 'vrećica, vrećica'. Bio je u kontaktu. Disao je, imao je tlak, puls. Ali su vitalni parametri pokazivali da je životno ugrožen i da treba hitno bolničko liječenje", rekla je. 

Dodala je da je sa strane bila jedna bijela vrećica. "Bojali smo se da je eksploziv, ali su policajci otkrili da nije ništa", kazala je.
 

***

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.