Liječnik kojeg Vinkovčanka krivi za smrt bebe otišao na bolovanje, a inspekcija je još u bolnici

Foto: Index

MLADA Vinkovčanka Matea Janković koja je na porodu izgubila bebu, radi kako tvrdi, pogreške liječnika u Općoj bolnici Vinkovci, podigla je pravu buru u javnosti.

Ministar zdravlja Dario Nakić ubrzo je smijenio sanacijskog upravitelja spomenute bolnice Dubravka Koreniku radi, kako je naveo, niza nepravilnosti u vođenju bolnice, a usput je najavio inspekciju upravo zbog smrti Mateine bebe.

Nadzor bolnice radi ovog tragičnog slučaja započeo je jučer, a kako doznajemo iz bolnice, nadzor se nastavlja i danas te se ne zna kad će završiti.

>Rodila sam mrtvu bebu radi pogreške liječnika

>Skandal u vinkovačkom rodilištu

>DORH istražuje smrt bebe u Vinkovcima

>Majke progovorile o mučnom iskustvu porođaja u Vinkovcima

“Inspekcija Ministarstva zdravlja koja je u ponedjeljak stigla u Vinkovce i započela nadzor, još uvijek ga provodi i utvrđuje sve činjenice u našoj bolnici. Dok se nadzor ne završi, ne možemo vam ništa reći. Ne znamo kad će ga završiti, nisu nam ništa rekli”, kazala nam je tajnica bolnice koja je rekla da iako još nisu dobili službeno imenovanje iz Vlade da je trenutno vd sanacijski upravitelj dr. Krunoslav Šporčić koji trenutno nije u bolnici.

"Doktor je bio mrtav hladan"

Na upit možemo li dobiti dr. Nikolu Kolaka kojeg je majka optužila da je glavni krivac radi smrti njenog Ivana, tajnica nam je rekla da se dr. Kolak trenutno nalazi na bolovanju.


Podsjetimo, mlada Matea Janković iz Ivankova u razgovoru za Index rekla je da su joj tog kobnog dana 30. siječnja 2016. godine u vinkovačkoj bolnici napravili pakao.

“Trebala sam roditi zdravog sina, a zahvaljujući dr. Kolaku sam rodila mrtvu bebu i to bebu koju smo nakon 6 godina uspjeli dobiti pomoću medicinski potpomognute oplodnje. Srce me boli, sve me boli. Nema riječi kojima se ovo može opisati. Sve smo prijavili i državnom i županijskom odvjetništvu", rekla je 24-godišnja Matea Janković.

Kazala je kako je u cijeloj situaciji dr. Kolak bio izrazito otresit.

"Kad je vidio da moj sin nije živ nije rekao ni žao mi je. Babice i pedijatrica su me držale za ruke i plakale zajedno sa mnom, a on je bio mrtav hladan. Zgrožena sam cijelim pristupom, kad je došao Kolak krenula je moja priča strave i užasa", kazala nam je žena koja je doživjela najveću moguću bol.

Javile se druge žene, DORH pokrenuo istragu

Nakon što je ona javno progovorila o događajima iz vinkovačke bolnice, javile su se i mnoge druge žene koje tvrde da su imale slična iskustva s istim liječnikom.

Vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je otvaranje istrage okolnosti smrti novorođenčeta Mateje Janković, a zatražena je i sva dokumentacija vezana za taj slučaj kako bi se utvrdilo postoji li kaznena odgovornost liječnika ili ne.

Na stranici peticije24.com građani još uvijek potpisuju peticiju kojom se traži trajna suspenzija Nikole Kolaka, a dosad je prikupljeno 18.333 potpisa

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.