VIDEO Prosvjed protiv Vatikanskih ugovora: "Zbog Crkve se i vjernici srame priznati da vjeruju"

Foto i video: Dario Dalmacija/Index

NA STROSSMAYEROVOM trgu u Zagrebu održava se prosvjed "Raskid! 4". Od 13 sati skupljaju će se oni koji smatraju da vjerske zajednice moraju biti odvojene od države.
 
"Pitanje vjere je osobni izbor svakog pojedinog građanina Republike Hrvatske i organizatori to pravo bezrezervno podržavaju. Međutim, to pravo ne smije biti u koliziji sa Ustavom koji jamči odvojenost vjerskih zajednica od države i njezinih institucija, kao i jednakost svih građana pred zakonom", stoji u pozivu.

Okupilo se dvjestotinjak ljudi.

"Pretplate i članarine, to je nešto s čime živimo svaki dan. Ako vjeruješ, misliš da ti treba - plati pretplatu. Mi osim što nas kradu, još nam daju u škrabicu. Ovo što je crkva napravila, ono što je meni najodvratnije, je da je danas vjernike sram priznati da su vjernici. Krajnje je vrijeme da vjeri i religiji vratimo dostojanstvo, a ljudima koji su krvavo zaradili za život vratimo njihov novac", rekla je komičarka Marina Orsag.

"Crkva uči djecu da su ateisti zli, to stoji u udžbeniku vjeronauka", govori govornica na prosvjedu. "Žele viriti u vaše krevete, u vaše maternice, u vaše novčanike", dodaje.

>> VIDEO:


 

Okupljenima se obratio i jedan ratni veteran.

"Ja sam prvi ušao u Vukovar, pokazao domoljublje. Prestao sam ići u Crkvu s deset godina jer me pop probao naguzit. Imam 4 djece, morao sam ić kod pravobraniteljice da bi mogao ispisati dijete s vjeronauka. Sram bilo državu. Sram ih bilo. Naši gradonačelnici, oni su ministranti popovima, a popovi su gradonačelnici. Bandić mojoj ženi nije htio dati ono što je obećao, jer sam mu jebao mater. Evo, jebem mu i danas mater", rekao je i zaradio ogroman pljesak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.