Ljudi u Zagrebu bijesni: Platili test, a rezultata nema tri dana

Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

PRED Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" danas je, barem što se gužvi tiče, stanje puno bolje nego što je bilo jučer, nema dugih kolona za drive-in testiranje. No velike gužve posljednjih dana ostavile su svoje posljedice.

Naime, velik je broj onih koji su se testirali u petak, pa i u četvrtak - i još uvijek nisu dobili nalaze. Najveći problem to stvara onima koji se zbog svog posla moraju vratiti u druge zemlje, javlja HRT

Bijesni su jer sutra moraju biti u zemljama koje su i desetak sati vožnje udaljene, a još uvijek nisu dobili testove koje su platili i to su danas tijekom izvještavanja ispred Zavoda jasno dali do znanja.

Test bi trebao biti gotov u roku 48 sati, no to očito nije slučaj. 

"Testirao sam se u četvrtak ujutro. Zovem jučer cijeli dan. Govore da su mi nalazi poslani. Nisam nikakvu poruku dobio od njih. Glupo je davati broj telefona kada se na telefon neće javljati. Radim u Italiji preko naše firme, znači plaćam porez. Rekao sam im da ću dobiti otkaz radi toga! Već sada sam trebao ući u Italiju!" govori jutros jedan od bijesnih građana koji su se došli testirati.

Istu je stvar pred HRT-ovim kamerama ispričao još jedan građanin. 

Problem je u tome što je kapacitet Nastavnog zavoda 500-tinjak testova, a ovih dana su uzimali i do 1000 briseva dnevno.

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" postoji PCR uređaj koji bi mogao analizirati i do 1400 uzoraka dnevno pa će se zbog toga predstavnici ovih dviju zdravstvenih ustanova sutra sastati kako bi pokušali pronaći rješenje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.