Lukašenko: Uhitili smo preko 30 suradnika stranih obavještajaca. Oni su ološ

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je u njegovoj zemlji uhićeno preko 30 suradnika stranih obavještajnih agencija, piše ruska prorežimska agencija TASS.

"Nedavno smo priveli terorista koji je radio pod paravanom i po nalogu ukrajinske službe sigurnosti i, što je najvažnije, što me najviše ljuti, priveli smo više od njihovih 30 suradnika.

Oni su pravi gadovi koji žive među nama i olakšavaju nezakonite aktivnosti i terorističke činove na tlu vlastite zemlje. Oni su ološ na koji strani teroristi računaju", rekao je Lukašenko tijekom sastanka sa šefom ruske Vanjske obavještajne službe Sergejem Nariškinom.

Lukašenko objavio pritvaranje uključenih u teroristički napad u bjeloruskoj zračnoj bazi

Bjeloruski predsjednik rekao je da obavještajne službe u tom pogledu imaju puno posla. "Želio bih vas uvjeriti da smo potpuno otvoreni za suradnju. To možete osjetiti i vidjeti. A također smo vam zahvalni na informacijama koje nam dajete i što nas držite poštenima u određenim pitanjima. Vjerujem da ćemo u budućnosti produbiti suradnju", kazao je predsjednik Bjelorusije Nariškinu.

Lukašenko je 31. ožujka objavio pritvaranje onih koji su bili uključeni u teroristički napad na ruski ratni zrakoplov u bjeloruskoj zračnoj bazi Mačulišči, piše TASS.

Incident je uzrokovao manju štetu na zrakoplovu. Ukrajinski državljanin Nikolaj Švec uhićen je zbog sumnje da je počinio djelo sabotaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.