Ma nije zbog američkog rejtinga: Predsjednik S&P-a dao ostavku i odlazi na "specijalni zadatak"

DEVEN Sharma, predsjednik agencije za procjenu kreditnog rejtinga Standard & Poor's, dao je ostavku na ovaj prestižni položaj, samo nekoliko tjedana nakon što se njegova kompanija "drznula" sniziti kreditni  rejting SAD-u.

Podsjetimo, S&P je prva, i zasad jedina, agencija koja je SAD-u ukinula savršeni AAA kreditni rejting, što je posljedično izazvalo velike turbulencije na svjetskim burzama.

Kako to već uobičajeno biva u ovakvim "čudnim situacijama", iz tvrtke su poručili da Sharma odlazi na "specijalni zadatak" unutar kompanije, prije negoli će krajem godine zauvijek otići iz nje. Njega će već 12. rujna zamijeniti Douglas Peterson, glavni operativac Citibanka, piše BBC.

Standard & Poor's bio je izvrgnut nizu kritika nakon spuštanja američkog rejtinga, prvenstveno zbog loše argumentacije takve odluke. Najoštrije je reagirao šef američke riznice Timothy Geithner, koji je njihovu odluku nazvao sramotnom, rekavši da je utemeljena na računalnoj pogrešci i lošoj procjeni. Kako se i očekivalo,l iz kompanije nisu spominjali da li je ostavka Sharme imala ikakve veze sa degradacijom američkog rejtinga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.