Majić o Bajiću: Gledao je Loru, a onda mu je Sanader ispred nosa pokrao državu!

TONČI MAJIĆ, predsjednik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava, pušten je danas popodne nakon što je odbio psihološko vještačenje, koje je na traženje Državnog odvjetništva naložio zagrebački sud.

> Bajić ne može prisiliti uhićenog Majića na psihijatrijsko vještačenje

> Reakcije na Majićevo uhićenje

Majića je rano jutros uhitila splitska policija te odvela u Zagreb. Na koncu se ispostavilo da je cijeli "trud" bio apsolutno uzaludan, jer se Majić odbio podvrgnuti vještačenju. Kako je za Index izjavio glasnogovornik zagrebačkog suda Krešimir Devčić, nije bilo zakonskog osnova da se Majić zadrži te je pušten.

Bajić sve zna, samo se pravi da ne zna

Zamolili smo Majića da nam komentira začuđenost glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića njegovim uhićenjem.

"Takvo što me uopće ne čudi od čovjeka kojem se pred nosom događala Lora, a on deset godina nije ništa poduzeo. Prvo mu se dogodila Lora, a onda mu je Sanader ispred nosa opljačkao državu", komentirao je Majić za Index. Njemu potpuno neuvjerljivo djeluje da Bajić nije znao ništa o njegovom dovođenju u Zagreb.

Gruba demonstracija sile

Predsjednik Dalmatinskog komiteta uvjeren je da je i ova današnja demonstracija grube sile namijenjena njegovoj diskreditaciji zbog toga što želi javnost upoznati da je Bajićeva uloga u ratnim zločinima u Lori drukčija od prikazane.

Podsjetimo, Majića su najprije htjeli vještačiti zbog sumnje da drogiran i pijan kida hrvatsku zastavu i šalje je predsjedniku Ivi Josipoviću, a potom su se odlučili za generalno vještačenje psihe.

Kao što je Index pisao, Majić kida zastavu i šalje je predsjedniku iz protesta jer splitski sud već 30 godina vodi njegov spor sa osiguranjem.

Psihologinja htjela poštedjeti sud sramote

Majić kaže da je psihologinja pokušala progurati vještačenje na silu. "Htjela je sasvim očito poštedjeti sud ove sramote, no nije u tome uspjela. Htjela je pod vještačenje podvući moje generalije, no ja nisam želio na to pristati. Inzistirat ću da mi se nadoknadi trošak zbog ove nakaradne šarade sa mojim privođenjem, i to do zadnje lipe", kaže nam Majić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.