Majka čije dijete ide u razred s problematičnim učenikom: Spolno uznemirava curice

Screenshot: RTL

Od jutra su prosvjedovali roditelji OŠ Savski gaj u Novom Zagrebu zbog učenika koji se od srijede priključio razredu četvrtaša. U dva dana pohađanja te škole već je došlo do problema.

Radi se o učeniku o kojem je ranije u medijima izvještavano zbog fizičkog nasilja, maltretiranja i seksualnog uznemiravanja kolega iz razreda. Zbog toga je promijenio već dvije škole, a sada je stigao u treću. Roditelji drugih učenika negoduju.

 

O dolasku novog učenika su obaviješteni nekoliko dana ranije, ali spomena o dječakovoj povijesti nije bilo. Nakon žalbi učenika svojim roditeljima u posljednja dva dana da je novi učenik vulgaran i nasilan, roditelji su povezali da se radi o navedenom dječaku, a sada se plaše za svoju djecu.

"Seksualno uznemirava curice"

"Moje dijete je došlo iz kuće prvi dan i reklo da je došao novi učenik u razred i da se ne ponaša primjereno", rekla je zabrinuta majka za RTL.

Dječak je došao u razred s asistentom, navodno radi lakše prilagodbe novom razredu. "Šok je odmah uslijedio za nas roditelje. Ništa nam nije objašnjeno zašto je dijete došlo u naš razred i kako, a odmah prvi dan krenuli su problemi.

Uznemirava djecu, govori prostote, seksualno uznemirava curice, pokazuje srednji prst i slične stvari", rekla je majka jednog djeteta.

Roditelji ne znaju hoće li djecu slati u školu idući tjedan jer prema zakonu djeci smiju, bez liječničke potvrde, izostanak opravdati ukupno tri dana. Više od tri dana neopravdanog izostajanja prijavljuje se nadležnim institucijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.