Majka djeci koja su mjesec dana živjela u džungli rekla neka je puste i spase se

Foto: EPA

MAJKA četvero djece spašene nakon 40 dana u amazonskoj džungli bila je živa četiri dana nakon što im se srušio zrakoplov. Magdalena Mucutuy rekla je svojoj djeci da odu i potraže pomoć dok je ona ležala na samrti, piše BBC.

Obraćajući se novinarima, otac djece Manuel Ranoque rekao je da mu je njegova najstarija kći rekla da ih je majka pozvala da izađu i spase se. Braća i sestre u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su pad. Spašeni su i helikopterom premješteni u vojnu bolnicu u glavnom kolumbijskom gradu Bogoti.

Otac: Majka im je rekla da ću im ja pokazati veliku ljubav

"Jedina stvar koju mi ​​je 13-godišnja Lesly razjasnila jest da je njezina majka zapravo bila živa četiri dana", rekao je Ranoque novinarima. "Prije nego što je umrla, njihova mama im je rekla nešto poput: 'Djeco, odlazite odavde. Vidjet ćete kakav je čovjek vaš tata, a on će vam pokazati istu vrstu velike ljubavi koju sam vam pokazala ja", dodao je Ranoque.

Podsjetimo, u Kolumbiji je proteklog tjedna pronađeno četvero djece iz starosjedilačke zajednice na jugu zemlje, više od pet tjedana nakon što se zrakoplov kojim su putovali srušio u gustu džunglu. Djecu je spasila vojska u blizini granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guaviare, blizu mjesta gdje se mali zrakoplov srušio.

Mali zrakoplov Cessna 206 prevozio je sedam ljudi na ruti između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, ali je u ranim jutarnjim satima 1. svibnja aktiviran alarm zbog kvara motora.

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Troje djece (13, 9 i 4 godine), kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su pad.

Djeca su jela hranu koju im je bacao potražni tim

Prve informacije od vlasti za civilno zrakoplovstvo, koje su koordinirale spasilačke napore, sugeriraju da su djeca pobjegla iz aviona i krenula u prašumu potražiti pomoć. Spasilačke ekipe su uz potporu pasa tragača prethodno pronašle odbačeno voće, koje su djeca navodno jela, te improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.

U operacijama spašavanja sudjelovali su zrakoplovi i helikopteri kolumbijske vojske i zrakoplovstva. Vjeruje se kako su djeca preživjela jer su jela hranu koju im je potražni tim bacao proteklih tjedana iz helikoptera, no smatra se kako je presudnu ulogu imala činjenica što su dijelom autohtone zajednice Huitoto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.