Majka pretučenog dječaka s Brača: Moj sin se možda neće vratiti u školu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DANAS je na otoku Braču 20-ak roditelja prosvjedovalo zbog vršnjačkog nasilja.

Roditelji su htjeli ukazati na problem od prije desetak dana, kad su dvojica 12-godišnjaka pretukla svog razrednog kolegu.

"Počeo je izbacivati pjenu na usta i tresti se"

Podsjetimo, na adresu Indexove redakcije stiglo je pismo u kojem se opisuje nasilje među djecom u bračkoj Osnovnoj školi Pučišća.

"U petak iza 13 sati, u osnovnoj školi Pučišća na otoku Braču, dvoje dječaka (12 godina) su naguravali niz školske stepenice drugog dječaka (koji je inače mirne naravi) koji ide s njima u razred. Nakon što se dječak pokušao obraniti te pitavši njih dvojicu "zašto mi to radiš", jedan od njih dvoje ga je od zada uhvatio za ruke dok ga je drugi dječak koji trenira karate tukao po glavi. Nakon što je dječak počeo gubiti svijest, i prvi dječak koji ga je držao je također nastavio isto tući dječaka na isto mjesto u glavu. Nakon više primljenih udaraca, dječak je pao na pod i počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se. U blizini škole je na sreću bila medicinska sestra koja je dječaku dala prvu pomoć i pozvala hitnu pomoć. Medicinska sestra je također posumnjala na epileptični napad", napisala je majka napadnutog dječaka koja je za HRT rekla da se njezin sin zbog straha i neugodnosti ne osjeća sigurno kad je riječ o povratku u školu.

Prebačen trajektom u splitsku bolnicu

Na hitnoj su ustanovili da dijete ima hematome po glavi, pospanost i da se gubi u mislima.

Nakon dijagnoze dječak je vozilom hitne pomoći i trajektom prebačen u KBC Split.

Policija je napravila očevid, a još se ne zna hoće li slučaj završiti kod državnog odvjetnika. U školu je došao stručni tim ministarstva koji će sagledati sve elemente događaja i nakon toga donijeti konačnu odluku.

Učiteljica iz škole: Sve je bilo brzo

"Učitelji su dobili dojavu da su se dvojica šestaša potukla na mjesnom trgu, da je jedan od dječaka povrijeđen i da je u nesvijesti. Sestra iz hitne službe, koja je bila na štekatu ispred škole, skoknula mu je pomoći. Ona kaže da je sve izgledalo kao da dječak ima epileptički napad.

Rukom ga je udario vršnjak, inače krhke strukture. Mnogo je djece bilo u blizini jer je završila nastava pa su vidjela incident. Učenici iz razreda su ih pokušavali razdvojiti. Uhvatili su i pokušali udaljiti napadnutoga i jednako tako napadača. Napadač se istrgnuo i još jednom udario i dječak je pao.

Sve je bilo impulzivno, brzo i žestoko, dječje. Nije to bilo nikakvo organizirano nasilje tipa dva na jednoga, sustavno maltretiranje ili nešto slično. Činjenica je da su se dječaci potukli, a što je tome prethodilo, vjerojatno će se brzo doznati", ispričala je učiteljica iz škole u Pučišćima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.