Majka uhićenog HDZ-ovca osnovala tvrtku, uskoro je ugasila, uz dobit od 9 milijuna

RADA ŠKUGOR, majka uhićenog HDZ-ovog direktora u Ini, u prosincu 2020. godine osnovala je tvrtku TRI D Rada d.o.o.

Tvrtka je brisana samo godinu dana kasnije, no i to je bilo dovoljno za milijunski prihod i milijunsku dobit s nula zaposlenih.

U 2021. TRI D Rada imala je 23.74 milijuna kuna prihoda, a bruto dobit 11.54. Neto dobit tvrtke iznosila je 9.46 milijuna kuna, što je isplaćeno Radi Škugor kao jedinoj članici društva.

Tvrtka je registrirana za više djelatnosti, od poljoprivrede do trgovine, ugostiteljstva, ali i proizvodnje, skladištenja i distribucije energije, kao i za trgovinu na veliko i malo ukapljenim naftnim plinom, trgovinu plinom i strujom. Tu su i turističke usluge u nautičkom turizmu te poslovanje nekretninama.

Najvažnija djelatnost tvrtke je trgovina na malo tekstilom u specijaliziranim prodavaonicama i tu je kako se čini iz bonitetnog izvješća vrlo uspješna. Naime, nalazi se na 4. mjestu djelatnosti po prihodima, te drugom mjestu po dobiti.

Drugu tvrtku 2021. registrirala za prodaju plina

Rada Škugor sada se bavi prodajom pribora za šivanje te je članica Uprave u svojoj tvrtki 3 D-COMPANY. Tvrtka je osnovana 1995. godine, a u sudskom registru je naveden niz djelatnosti - od poljoprivrede i trgovine do ugostiteljstva i turizma.

Međutim, od 1. siječnja 2021. godine u sudskom registru te kompanije se pojavljuju nove evidencijske djelatnosti. Među njima su proizvodnja i skladištenje energije, trgovina energijom, organiziranje tržišta energijom, trgovina i opskrba električnom i toplinskom energijom...

Prema dostupnim podacima, tvrtka je 2020. i 2021. godine poslovala s gubitkom od nekoliko desetaka tisuća kuna. To je bitno lošiji rezultat od ranijih godina, kada je bruto dobit tvrtke bila u plusu.

Škugor osumnjičen da je prodavao plin ispod cijene

Podsjećamo, uhićeni direktor Damir Škugor, kako vjeruju istražitelji, omogućio je da tvrtka OMS Upravljanje kupi plin po izuzetno niskim cijenama i proda ga po puno većim cijenama.

Uz Škugora su uhićeni i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Golema pljačka otkrivena je tako što je na bankovnom računu njegovog oca Dane Škugora, umirovljenika koji uzgaja masline, pronađeno blizu 480 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.