Mali avion na Hvaru promašio pistu, udario u žene. Ozlijeđene četiri strankinje

Na Hvaru se danas malo iza 14 sati srušio ultralaki zrakoplov VL-3, pri čemu su ozlijeđene četiri osobe, od kojih jedna teže, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. Nesreća se dogodila u sportskoj zračnoj luci Stari Grad, kojom upravlja lokalni klub.

Ultralakim avionom upravljao je državljanin Francuske, koji u nesreći nije ozlijeđen.

Bolnica: Ozlijeđene četiri žene, sve su strankinje

​Sve četiri ozlijeđene osobe su žene i strankinje, te je nad njima u KBC-u Split u tijeku medicinska obrada, doznaje se u bolnici.

"Na OHBP KBC-a Split zaprimljene su četiri ženske osobe, sve strane državljanke. Helikopterom je dovezena ​52-godišnja vozačica bicikla​ koja ima ranu na potkoljenici. 

Ostale tri osobe, ​od čega su dvije pješakinje​ (64) i (62), te kopilotkinja aviona ​(47) imaju lakše tjelesne ozljede u vidu ogrebotina i uganuća. Za sve četiri pacijentice i dalje traje medicinska obrada​", doznaje se od dr. Kristine Bitange iz KBC Split.

Policija: Ozlijeđene četiri osobe

Splitska policija je objavila da su od četiri ozlijeđene osobe tri bile na tlu, dok je jedna ozlijeđena osoba iz zrakoplova.

Županijski centar 112 Split o padu je odmah obavijestio žurne službe te su na teren upućeni hitna pomoć, policija i vatrogasci. O događaju je izviještena Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo.

Na mjestu događaja obavit će se očevid.

Promašio pistu zbog vjetra?

Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo pri slijetanju ultralakog zrakoplova s dva člana posade, koji je vjetar zanio na lokalnu prometnicu.

Pritom je naletio na tri osobe, od kojih je jedna zadobila teže ozljede te je helikopterom HHMS-a prevezena u KBC Split, dok su preostale tri ozlijeđene osobe u isti KBC prevezene brzom brodicom, kazali su u Ravnateljstvu civilne zaštite. 

Nitko nije u životnoj opasnosti

Dalmacija Danas neslužbeno doznaje da je avion udario u pješakinje, državljanke Njemačke, od kojih je jedna hitno helikopterom s Hvara prebačena u splitski KBC.

Druga pješakinja, kako doznaje Dalmacija Danas, izbjegla je udar aviona bacivši se u stranu.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.