Mamić o Kolindi: Nemojte tu uvaženu damu kaljati s mojim imenom

Screenshot/Foto: Nova TV/Pixsell/Dubravka Petrić

ZDRAVKO Mamić danas je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, no on je još jučer pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, u Međugorje. Tamo je jutros održao konferenciju za medije, a večeras se javio za Dnevnik Nove tv.

U večerašnjem javljanju spomenuo je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, Dejana Lovrena i Luku Modrića.

Na pitanje je li on sada bjegunac, Mamić nije da najjasniji odgovor.

"Ako je to tako, onda jesam, ali nisam mislio da će biti ovako. Više od same kazne, šokiralo me obrazloženje. Shvatio sam da sudsko vijeće nije pisalo presudu, već su prepisali ono što im je napisao USKOK. Ako se to zove bijeg, onda da", kaže Mamić.

Ne smatra da je njegov čin kukavičluk.

"Ne, to je svrsishodno. Imao sam informacije da će me se nevinog osuditi i normalno je da sam na mjestu gdje mogu ravnopravno voditi bitku", rekao je.

A onda je spomenuo Modrića i Lovrena.

"Ja znam da sam ispravan čovjek. Htio bih sada vidjeti Modrića i Lovrena. Sva vještačenja bila su u moju korist, nigdje nije bilo riječi da se meni može presuditi – barem Lovren i Modrić znaju što smo potpisali. Ja im se divim ako oni nakon ovoga budu mogli igrati na Svjetskom prvenstvu. Kako će smoći snage, kad znaju što je država napravila meni?" kaže.

A onda se sjetio i Kolinde kojoj je nekoć organizirao rođendane.

"Ne, nemojte tu uvaženu damu kaljati s mojim imenom. Ne čujem se s njom već tri godine. Ne očekujem pomoć od političara, to su najgori mogući ljudi", kaže Mamić.

Trenutak kada je sudac izrekao da Mamić ide u zatvor na šest i pol godina Izricanje presude Mamiću Par navijača ispred sudnice čeka presudu Mamiću Mamićev odvjetnik nakon presude Mamićeva presica: 2. dio Mamićeva presica 1. dio Mamić iz Međugorja: Moj odgovor će biti oružje kakvo još nije viđeno

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Zdravka Mamića instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Zdravko Mamić

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.