Masovni ubojica je odlikovan u Domovinskom ratu. Božinović: Ne bih ja to povezivao

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obratio se medijima u Daruvaru gdje je 51-godišnji Krešimir Pahoki jutros ubio šestero ljudi u Domu za starije i nemoćne. Policija ga je ubrzo uhitila u kafiću nedaleko Doma. 

Novinari su Božinovića pitali može li potvrditi da je ubojica bivši vojni policajac. 

"Ja vam mogu samo reći, kao što je rekao i ravnatelj policije, da se radi o umirovljeniku koji je mirovinu stekao u Ministarstvu obrane", izjavio je Božinović.

Upitan jesu li svih sedam ubijenih ženske osobe odgovorio je da nisu. 

"Ja to stvarno ne bih povezivao s time jer u Domovinskom ratu je sudjelovao velik broj hrvatskih državljana. Činjenica je da je puno ljudi, uključujući o ove ovdje, osim možda mladog kolege, svi su bili u Domovinskom ratu i sad to povezivati na jedan jednostavan način da se radi o pripadniku Hrvatske vojske, policije, branitelju - mislim da nikome nije u interesu da šaljemo takvu sliku"; rekao je. 

U svakom slučaju, ne bježi se, pogotovo kad istraga dođe u neku fazu podnošenja optužnice, sve će se znati o svakome", kazao je.

"Daruvarska policija kaže da ubojica nedavno nije držao pištolj čovjeku u ustima. Šaljemo nadzor"

Novinari su Božinovića pitali i je li točna informacija da je ubojica prije mjesec dana držao pištolj u ustima osobi s kojom se posvađao.

"Vidio sam tu informaciju, iz svega onoga što je dostupno, kad govorimo o policijskom postupanju Policijske postaje Daruvar, u tom događaju nema ni spomena da se koristio pištolj. Međutim, upravo da bismo odagnali ako tu ima određenih dvojbi, a ja sam brifiran da tu nije bilo ni korištenja oružja, glavni ravnatelj će uputiti stručni tim Ravnateljstva kako bi napravio nadzor postupanja u tom slučaju koji je bio prije mjesec dana", rekao je Božinović.

Na pitanje je li ubojica jutros bio pod utjecajem alkohola i je li to policija mjerila odgovorio je: "Ja sam siguran da je policija mjerila, ali sve činjenice koje su dio spisa, još smo u radnjama izvida, ja ne mogu iznositi van, ali sam siguran da je policija postupila i u tom slučaju profesionalno, a to bi podrazumijevalo i potvrdan odgovor na vaše pitanje."

"Ubojica nije koristio oružje koje bi imalo mogućnost rafalne paljbe"

"Inače, policija je, kao što vam je poznato, dobila tu prvu informaciju o tome da se nešto loše dogodilo u domu za starije i nemoćne osobe, tad još uvijek nije bilo jasno ni policiji što se događa, u 10:18. U 10:30, za 12 minuta, policijski službenici od kojih je jedan i ovdje nazočan, su uhitili osobu koja je još uvijek imala pištolj i spriječili da se ne dogodi još neka dodatna tragedija u ovom ionako tragičnom događaju u Daruvaru i u Hrvatskoj", kazao je ministar Božinović.

Na kraju je Božinović upitan, s obzirom na izjave svjedoka, je li bilo riječ o oružju koje ima rafalnu paljbu ili o pištolju. 

"Koliko je meni poznato, a mislim da to mogu reći, nije bilo oružje koje bi imalo mogućnost rafalne paljbe", kazao je Božinović i potvrdio da je oružje kojim je počinjen masakr pronađeno i oduzeto. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.