Matić: Plenković je na izborima imao dobru taktiku. On na čelu liste, ostali kuš

Foto: Index

Kandidat SDP-a na europskim izborima Predrag Fred Matić dao je izjavu za Index u stožeru svoje stranke nakon objave izlaznih anketa. Podsjetimo, SDP je osvojio 4 mandata. Matić je upitan koja su njegova predviđanja za EU izbore.

 

"Otprilike kakvi su i prvi rezultati izlaznih anketa, tako smo i mi predviđali. Računali smo da ponovimo rezultate s prošlih europskih izbora i osvojimo 4 mandata. Ako bog da, sve će tako i biti.

Neugodno sam iznenađen što HDZ osvaja 6 mandata, no to je posljedica, teško mi je priznati, ali dobre taktike Andreja Plenkovića, koji je u kampanji nastupio kao premijer na čelu liste, a onima s liste, kojih je bilo 11, nije dao da pisnu.

Stavio ih je u rubriku kuš jer oni mogu samo nešto pokvariti. Tako da, ako on ode u europske institucije u koje se trpa, Šuica također ode, njima će osmi kandidat ući u EU parlament ničim izazvan i ničim zasluženo. Ali eto, građani su tako htjeli", rekao je Matić za Index.

"HDZ-ovci su prije štovali Tita, onda Tuđmana pa Karamarka, Sanadera pa tako i Plenkovića"

Novinarka Indexa je pitala Matića kako komentira jačanje desnice u Europi generalno.

"Kad god su krizna vremena, narod traži nekakve vođe. Ljevica i centar, mi volimo demokraciju. Što bi rekao jedan puno pametniji čovjek od mene - demokracija je dosadna i spora, a trenutno nemamo ništa bolje od nje.

Međutim, desničari vole u kriznim situacijama imati gazdu, šefa, da imaju nekoga tko će, kako oni kažu, udariti šakom o stol. Ali ovo je 21. stoljeće, demokratskim metodama se može doći do različitih odluka koje su konačnici uvijek bolje nego kada jedan čovjek odlučuje.

A desničari, govorimo o HDZ-ovcima, oni su prije slijedili i štovali Tita, onda Tuđmana pa Karamarka, Sanadera, pa isto tako i Plenkovića. Oni tako vole, vole šefa, vole gledati u boga iako ne poštuju ni jednu božju zapovijed", komentirao je SDP-ovac.

> REZULTATI IZLAZNIH ANKETA

> LIVE IZ SVIH STOŽERA

> SVE VIJESTI O EU IZBORIMA PRATITE OVDJE

 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.