Matićev odvjetnik za Index: Volonterka je rekla da ju ipak nije prisilio na poljubac

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

BORIS Matić, otac zlatne hrvatske olimpijke Barbare Matić, pušten je iz pritvora u Parizu.

Prijava za seksualni napad protiv njega je odbačena, neslužbeno doznaje Index. Pariško sudstvo je utvrdilo da nije bilo dokaza da se Matića proglasi krivim.

Index je razgovarao s odvjetnikom Borisa Matića Philippeom Cosichem, koji nam je rekao da su ovo jako dobre vijesti jer je Matić bio vrlo uznemiren zbog svega što se dogodilo.

"Sve ovo ga je jako potreslo"

"Bio je opterećen prijavom. Sve skupa ga je jako potreslo i nije mogao vjerovati da zbog toga što se dogodilo može završiti na policiji i prenoćiti u pritvoru. Matić je surađivao s policijom i sudstvom, nije se branio šutnjom, već je ispričao svoju verziju događaja.

Sud je utvrdio da nije bilo dovoljno dokaza da ga se proglasi krivim za seksualni napad", rekao nam je Cosich i dodao da je saslušanje odrađeno jutros oko 10:30.

Cosich nam je kazao da je 24-godišnja volonterka došla na saslušanje s odvjetnikom, što mu je bilo čudno i imao je osjećaj da je htjela postići neku vrstu nagodbe i uzeti novac.

"Volonterka je na sudu rekla da ju Matić nije prisilio na poljubac"

"Kad je to prijavila policiji, rekla je da je poljubac bio prisilan, ali je jutros na saslušanju pred sudom promijenila priču i rekla da nije bilo forsirano", kazao nam je Matićev odvjetnik.

Francuski odvjetnik hrvatskih korijena kaže nam da je riječ o novom zakonu iz 2022. godine koji Francuzi shvaćaju vrlo ozbiljno, ali na sreću Matić je pušten i prijava je odbačena.

Ponovio je ono što smo i dosad čuli, da je otac Barbare Matić bio u euforiji zbog prolaska svoje kćeri u polufinale, da je uhvatio prvu osobu do sebe i poljubio je u obraz od ushita te da od tog ushita nije bio svjestan što radi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.