Međimurje plin objavilo detalje navodne prevare u vraćanju kupaca na Gradsku plinaru

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Međimurje plin priopćilo je danas da su uvidom u podatke na platformi Hrvatskog operatora tržišta energije otkrili nepravilnosti u dijelu zahtjeva za prelazak kućanstava na tržišnu uslugu kod Gradske plinare Zagreb-Opskrbe i tvrde da ima zahtjeva bez potpisa kupca i s krivotvorenim OIB-om.

Čakovečka tvrtka za opskrbu prirodnim plinom Međimurje-plin, koja je od 1. listopada preuzela javnu opskrbu plinom na zagrebačkom području, u priopćenju navodi da su "na provjeru Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) dostavili u srijedu 1076 nepotpisanih zahtjeva, jučer 1811 takvih zahtjeva, a danas će biti dostavljeno najmanje 1300 nepotpisanih zahtjeva za prelazak kućanstava na tržišnu uslugu kod Gradske plinare Zagreb-Opskrbe (GPZO)".

"Bilo je zahtjeva bez potpisa krajnjeg kupca, kao i zahtjeva s krivotvorenim OIB-om"

Također navode da su uvidom u podatke na platformi Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE) otkrili nepravilnosti na dijelu zahtjeva za promjenu opskrbljivača, tj. za prelazak na GPZO, i kako je bilo zahtjeva bez potpisa krajnjeg kupca, kao i zahtjeva s krivotvorenim OIB-om.

''Do 1. listopada nismo imali uvid u pokrenute postupke promjene od strane GPZO-a, tako da smatramo da je na isti način do 1. listopada bez potpisa krajnjeg kupca, oko 80 tisuća kupaca počelo koristiti tržišnu uslugu opskrbe od strane Gradske plinare Zagreb - Opskrba'', dodaju iz Međimurje plina vezano za način provođenja postupaka promjene na tržišnu uslugu opskrbe plinom.

Uočene nepravilnosti prijavljene su Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA), HROTE-u, Ministarstvu gospodarstva te gradovima Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću, s obzirom na to da je kupcima na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb uskraćeno pravo na korištenje javne usluge opskrbe plinom, poručili su iz Međimurja plina.

Uz to, iz Međimurje plina su prozvali GPZO da ne radi po odluci HERA-e i da im nisu dostavili sve podatke o krajnjim kupcima.

GPZO: Našu tržišnu uslugu opskrbe plinom izabralo skoro 170 tisuća kupaca

Iz GPZO-a je prethodnih dana rečeno da je njihovu tržišnu uslugu opskrbe plinom izabralo skoro 170 tisuća kupaca. Na tvrdnje Međimurje plina odgovorili su da su građani ti koji slobodno odlučuju o opskrbljivaču.

''Nitko ih ne može natjerati na promjenu mimo njihove volje. Svaki kupac zna što je ili nije potpisao. Ovakva reakcija navodi na zaključak da nisu zadovoljni ishodom te na moguće poteškoće u poslovanju koje im ovakav ishod može uzrokovati'', naveli su u priopćenju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.