Medved: Ja ne prijetim. U ratu sam novinaru dao krv i spasio život

Foto: Patrik Maček/ Pixsell

MINISTAR branitelja Tomo Medved komentirao je prijavu policiji koju je tijekom vikenda protiv njega podnio novinar Indexa Vojislav Mazzocco.

>> Medved nazvao novinara Indexa i zaprijetio mu: U meni će se probuditi vojnički duh

"Nisam prijetio, ja nikada nisam prijetio novinarima. Podsjetit ću vas da sam tijekom Domovinskog rata bio jedan od vojnika koji je novinaru davao krv i spasio mu život. Ja nikada ne prijetim", rekao je ministar, prenosi N1.

"Ja sam kroz kontakt koji mi je bio dostupan zamolio poštovanog gospodina da se kritički osvrće prema meni i mom poslu, molio sam ga da ostavi obitelj po strani, odnosno da se ne osvrće na moje članove obitelji. Uvijek sam sklon na preispitivanje mojih odluka, dostupan sam medijima", kaže Medved.

Na pitanje o "ringu" koji je spomenuo tijekom razgovora s Mazzoccom, Medved kaže kako je "to ring u smislu mene i moje dužnosti".

Na pitanje zašto ga je onda Mazzocco prijavio zbog prijetnji, kaže: "To je njegovo pravo i ne sporim to pravo. Naglašavam, nisam prijetio ni u kom slučaju. Pozvao sam da kritički prati što radim, mene, moje odluke i ustanovu koju predstavljam, samo sa zamolbom da se usmjeri prema meni, a ne zadire u članove moje obitelji i mislim da je to korektno."

"Nisam prijetio, obavljam svoj posao časno i odgovorno", ponovio je Medved.

"Pozvao sam ga da prati mene i moj rad, da ostavi članove moje obitelji po strani. Ako ćemo promatrati prezimena, zar bih trebao zabraniti svom djetetu javljanje na natječaje? Minimum korektnosti je pitati. Ja sam se javio i rekao da u tome nisam sudjelovao. Vrlo korektno sam rekao da u tome nisam sudjelovao i da nemam veze sa zapošljavanjem mog djeteta. Naglašavam da apsolutno nikakve prijetnje nije bilo", kaže ministar.

Komentirao je i pozive oporbe da podnese ostavku.

"To je pravo oporbe. Onog momenta kad ne budem bio u stanju obnašati ovu dužnost u skladu s očekivanjima populacije hrvatskih branitelja, ja ću, i uvijek sam spreman, odstupiti s dužnosti. A sve dok smatram da svojim sposobnostima mogu doprinijeti radu ovog ministarstva, ja ću svoj posao obavljati", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.