Medved o padu drona u Zagrebu: Analiziramo svaki detalj, treba biti jako oprezan

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

MINISTRI Tomo Medved i Ivan Paladina u posjetu su Petrinji gdje se sastao Stožer civilne zaštite.

Na pitanja o padu drona u Zagrebu, Medved kaže: "Od trenutka kad smo doznali za taj incident, svo vrijeme jučer i danas smo analizirali svaki detalj preleta, rutu kojom se kretao i sve vezano uz taj objekt, tu bespilotnu letjelicu. 

Jutros smo obišli mjesto pada gdje se provode istražne radnje. Imamo određenih nepoznanica oko lokacije ispaljivanja letjelice, pričekajmo da izvadimo iz zemlje samu letjelicu i dođemo do sadržaja. Nadam se da ćemo iz toga moći vidjeti mnogo korisnih detalja."

Medved je uvjeren da će letjelica dati odgovore na mnoga pitanja, ako se iz nje budu mogli iščitati podaci, javlja N1.

"Svaki detalj i sadržaj vezan uz tu letjelicu je važan za proces istražnih radnji. Treba biti jako oprezan. Teško je reći koliko će trajati da se letjelica izvuče iz tla, da se prebaci na odgovarajuće mjesto i da se provede izvid. 

Nije nikakva tajna da se radi o namjenskom objektu, doduše starijem, ali pitanje je modifikacije i novih sustava. Što se tiče NATO-a, vidjeli ste pismo koje je premijer uputio čelnicima zemalja NATO-a u kontekstu budnosti i nužnosti izravne suradnje vezano za vrijeme i okolnosti u kojima živimo", kaže Medved.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.