Medved o prijetnjama novinaru Indexa: Žao mi je što je to tako doživljeno

Foto: Pixsell/Patrik Macek

 

MINISTARSTVO branitelja napokon se oglasilo oko prijetnji ministra Tome Medveda novinaru Indexa Vojislavu Mazzoccu.

>> Medved nazvao novinara Indexa i zaprijetio mu: U meni će se probuditi vojnički duh

"Vojnički duh"

Podsjetimo, Medved je Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14:45, niti 24 sata nakon što je Index objavio Mazzoccovu priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

>> Nakon nećaka Medved uhljebio i sina?

"Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete, ući ćemo u ring", rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh."

Vojislav Mazzocco je prijetnju ministra Medveda prijavio zagrebačkoj policiji.

"Žao mi je da je tako doživljeno"

Poslali smo upit Ministarstvu branitelja i upitali ih za komentar ministrovog poziva. Zanimalo nas je smatraju li to uobičajenim i normalnim načinom komunikacije između jednog ministra i novinara.

"Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svojoj reakciji na članak Indexa ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Vojislavu Mazzoccu i s punom odgovornošću odbacuje takve interpretacije. Žao mu je da je razgovor tako doživljen i prenesen jer mu je jedina namjera bila reći da je u svakom trenutku spreman raspravljati o svojem radu za hrvatske branitelje i radu samog Ministarstva hrvatskih branitelja. Smatra da je neprimjereno da se članove njegove obitelji proziva na temelju insinuacija koje je dan ranije odbacio, jer i oni imaju pravo na rad u Republici Hrvatskoj kao i svi građani u skladu sa zakonima. Slobodno novinarstvo je jedna od vrijednosti za koju su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu i ministar Medved bi bio zadnji koji bi je ugrožavao i žao mu je da je njegov razgovor s novinarom Indexa tako doživljen", odgovorili su iz Ministarstva branitelja na Indexov upit.


Zahtijevanje ostavke

Nakon Indexove objave Medvedovih prijetnji počele su pristizati reakcije na ministrov ispad. SDP i GLAS zahtijevaju Medvedovu ostavku.

>> Reakcije na Medvedove prijetnje novinaru Indexa: "Da ima trunku vojničke časti dao bi ostavku" 

"Ovakvo ponašanje ministra Vlade Republike Hrvatske pokazuje pravo lice HDZ-a koji svojim postupcima ozbiljno korača u prošlo stoljeće, točnije u 90.-e godine te se služi najbrutalnijim nasrtajima na slobodu medija u Hrvatskoj", napisao je GLAS u svom zahtjevu.

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević na svojem je Twitteru napisao: "Ministar Medved, da ima i trunku vojničke časti na koju se poziva, zbog prijetnje novinaru Mazzoccu podnio bi ostavku do kraja utakmice Hrvatska - Brazil. Ali on je bezbroj puta dokazao da pripada onoj vrsti generala kojima se Vlado Gotovac obraćao ispred Komande V. vojne oblasti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.