Meksički policajci uletjeli u zasjedu, 13 ih je ubijeno

Ilustracija: EPA

NAORUŽANI napadači su jučer ubili najmanje 13 lokalnih policajaca u južnoj meksičkoj državi Guerrero, potvrdio je za Reuters izvor iz državne vlade. Riječ je o najnovijem drskom napadu u regiji u kojoj se bande natječu za kontrolu nad trgovinom drogom.

Među mrtvima je i lokalni šef sigurnosti grada Coyuca de Benitez, naveo je izvor koji je želio ostati anoniman. Grad se nalazi zapadno od popularnog ljetovališta Acapulco. Državni dužnosnici su naknadno objavili izjavu u kojoj su najavili kako će sigurnost u tom području biti pojačana.

Nagli rast nasilja

Istaknuli su kako će u pomoć stići pripadnici mornarice i agenti Nacionalne garde, ali nisu željeli reći koliko je policajaca ubijeno u jučerašnjem napadu. Područje Coyuca de Benitez poznato je po prisutnosti organiziranog kriminala. Prije nego što su naletjeli na zasjedu, policajci su poslani na to područje kako bi provjerili dojavu o detonacijama koje su se navodno čule. 

Nasilje je naglo poraslo u Guerreru tijekom prošlog desetljeća dok se sve veći broj kriminalnih skupina bori za kontrolu nad unosnom trgovinom opijumskim makom, kao i za druge rute krijumčarenja. Tijekom prvih devet mjeseci ove godine u državi je ubijeno gotovo 1100 ljudi, što je za gotovo četvrtinu više u odnosu na prethodnu godinu, prema službenim podacima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.