Melinda Gates navodno neće dati velik dio svog bogatstva zakladi Gates

POSTOJI mogućnost da Melinda French Gates nakon razvoda mijenja svoj pristup dobrotvornom radu, odnosno da se odlučila više fokusirati na druge dobrotvorne organizacije.

Naime, Wall Street Journal izvješćuje da je ona odlučila da neće dati većinu svog bogatstva, procijenjenog na 11.4 milijarde dolara, Zakladi Bill & Melinda Gates. Umjesto toga, namjerava ga donirati drugim dobrotvornim udrugama, iako bi mogla i dalje nastaviti davati novac zakladi.

Dvogodišnje probno razdoblje

Bill Gates i Melinda su nakon razvoda najavili dvogodišnje probno razdoblje tijekom kojeg će zajedno upravljati zakladom. Izvršni direktor Mark Suzman kazao je da se radi o planu ​​"koji bi trebao osigurati kontinuitet rada zaklade". Ako nakon probnog razdoblja Bill i Melinda odluče prekinuti suradnju, na čelu zaklade ostaje Bill Gates, piše CNN.

Zaklada Gates jedna je od najvećih na svijetu, s fondom od više od 50 milijardi dolara. Posljednja dva desetljeća bavila se raznim inicijativama; poput ravnopravnosti spolova, smanjenja siromaštva i uvođenja cjepiva protiv covida-19 na globalnoj razini. Par je u srpnju zakladi odlučio dati dodatnih 15 milijardi dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.