Meloni zagrlila Zelenskog pa mu obećala da neće napustiti Ukrajinu

Foto: EPA

Talijanska premijerka Giorgia Meloni rekla je da Italija nikad neće posustati u svojoj potpori Ukrajini i da trenutni zastoj u ratu pokazuje kako je zapadni odgovor na rusku invaziju na njezinog susjeda bio ispravan. 

"Vjerujem da Kina i Indija imaju ulogu u rješavanju sukoba. Jedina stvar koja se ne bi smjela dogoditi jest da netko misli se sukob može riješiti napuštanjem Ukrajine", rekla je Meloni nakon sastanka s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim na marginama konferencije u sjevernoj Italiji. Pri susretu je pao i zagrljaj dvoje lidera. 

 

Zelenski jučer razgovarao sa Scholzom

"Odabir potpore Ukrajini prije svega je odabir u nacionalnom interesu i to je izbor koji se neće promijeniti", rekla je Meloni na godišnjem poslovnom forumu TEHA u Cernobbiju. Zelenski se sastao s Meloni dok od svojih saveznika nastavlja tražiti više oružja. 

Sastanak je održan na marginama ekonomskog foruma, koji je jučer počeo na obali jezera Como. Kijev od svojih saveznika traži dozvolu da raketama koje dobiva od Zapada gađa Rusiju, što je ponovio i tijekom jučerašnjeg razgovora s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

Italija podržava sankcije Moskvi i isporučuje oružje Kijevu, ali se protivi, kao i Mađarska, njegovoj upotrebi izvan ukrajinskog teritorija, za razliku od većine europskih zemalja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.