Milanović: Epidemiologija je mumbo-jumbo

Foto: FAH

ZORAN Milanović dao je izjavu medijima.

"Cjepivo štiti, štiti od teških bolesti, i to je to. Ovo drugo više nije bitno. Po meni nije dobra komunikacija, ljudima treba pokazati da se vrijedi cijepiti. Ne mrkva i batina, nego neki benefit, da ćemo skinuti maske... Zašto se vlada ne vrati u svoju zgradu, svi su cijepljeni?" pitao se Milanović.

"Od početka se radilo pogrešno. Podržao bih obvezno cijepljenje da sabor to podrži dvotrećinskom većinom. Ovdje se od početka zadire u ljudske slobode, ovo je izvanredno stanje od početka. Ako u izvanrednom stanju manipulirate ljudskim slobodama, za to je potrebna visokokvalificirana odluka. Prestanite se više igrati, ovo je djetinjasto", kritizirao je predsjednik.

"Svaki dan ja govorim isto. Kako ću ja nekome reći moraš se cijepiti, u protivnom ćeš na cestu. U ovoj cijeloj sagi oko covida jedino me oduševljava kako je ova vrsta znanosti, biokemija, virologija izumila lijek. Sve ovo drugo, epidemiologija, to je mumbo-jumbo. Ovo neće dobro ići, ako ljudima zavrćete ruke", govori predsjednik.

 

O Vrhovnom sudu

Opet je govorio i o Vrhovnom sudu. Na pitanje je li našao novog kandidata za čelno mjesto Vrhovnoga suda, odgovorio je da će ga imati u skladu s Ustavom.

"Na vrijeme ću ga imati u skladu s Ustavom, kao i cijelo vrijeme, i s ovim protuustavnim zakonom (Zakon o sudovima) koji je doveo do toga da se sad više ne zna kakva je procedura - da se ponavlja javni poziv mada to zakonom nije predviđeno i da ću sad imati cijeli nisku suflera koji će mi savjetovati koga da ja to predložim, a po Ustavu - to je moja obaveza, to je moj teret", rekao je.

Ja se o tome ne trebam konzultirati, ali bih se konzultirao, da je ostalo na Ustavu, ovako s ovim Zakonom, ja se ne smijem konzultirati, dodao je.

"Dakle, prijavi se 10 ljudi, vi razmišljate jesam li ja nekom namignuo da se prijavi i ja izaberem - Petar Pavao Horvat. Thja. Ali ja, jer ne smijem razgovarati s predsjednikom najveće stranke, naglašavam predsjednikom najveće stranke u parlamentu, ne premijerom.. to je druga razina igre", dodao je.

O devastaciji Vruje

Milanović se potom okrenuo temi devastacije Vruje. Komentirao je svoj status u kojem spominje "ekstatični bonus Dalmacije".

"Htio sam reći da je Ragnar iz Piska lažov, to sam htio reći. Dežurni Ragnar je lagao o mom odnosu s braniteljima, o odlasku u šator, naprosto čovjek laže. Udri po članovima obitelji, ako si u visokoj politici, svi zahvati su dopušteni, osim kopanja očiju. To je borba. Moja mater, moj otac, sve je to otvoreno, ali ti to komentiraj istinom, a ne kao plačibaba", krenuo je Milanović.

"To je jedna priča o vjerodostojnosti, o tome tko smo, što smo, što smo govorili i kako smo se ponašali onda i kako se ponašamo sada. Ako se tu gura moj ćaća, tko mu je kriv, dobit će batina. Previše sam subjektivan prema Dalmaciji, tamo su ljudi toliko briljantni i blistavi da su čak i budale u stvari bistre, ali su i dalje budale", priča Milanović.

"Ja znam u što se razumijem. Prema tome, neću dopustiti hajku, balvane. Tražim da se jasno stvari ispitaju, nema da svjetina prodire u privatnu imovinu najvećeg probisvijeta. Ja nemam privatnu imovinu nikakve vrijednosti. To je zabranjeno. Što je tu radila hrvatska država, što je tu radio HDZ, koji je izdao sto posto tih dozvola tom nesretniku dolje u Vruji, starcu? Gdje su oni?

Festival bespravne gradnje... Krivo, pogrešno, srušite odmah, idemo. 10 godina se izdaju suglasnosti, i to ne radim ja, to ne radi moja vlada, ja više nemam vlast. Čovjek mi je donirao simbolički u kampanji, da se razotkrije. Ja sam ga upozorio, rekao sam da mu nije to pametno, da živi u Dalmaciji, toj i takvoj Dalmaciji, gdje je svatko rođen s nekim bonusom. Dakle, i bedaci su bistri ili se doimaju bistrima", zaključuje.

"Neki nisu htjeli da se priča o onome što je bitno, a bitno je to da Ragnar spuštenih stopala iz Piska laže. Laže, vrijeđa koga stigne, gadi mu se Hrvatska, Jugoslavija, Beograd, Split mu je odvratan. Hajde, dečko, završi fakultet. Neki", rekao je Milanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.