Milanović o Turudiću: To je prvi auto koji je pokušao samoubojstvo

Foto: Screenshot N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru, gdje je predviđeno i njegovo prigodno obraćanje.

O Turudiću i navodnom propucavanju

“Nisam siguran da je propucan, osim ako se nije sam ranio. To je valjda prvi auto koji je pokušao samoubojstvo. To je bilo prije mjesec dana. To su objavile jedne novine i to vam ja kažem, kao predsjednik sam imao uvide u neke elemente. To što se dogodilo, a bogtepitaj što se dogodilo, bilo je prije mjesec dana. Kako se taj metak nije pretvorio uslijed djelovanja kalcijevog karbonata u biser pa bi vrijedio više od automobila, to ne znam, ali gospodin je odmah dobio blindirani auto. On to voli”, rekao je Milanović o Turudiću.

 

O eventualnom sučeljavanju s Plenkovićem, rekao je: “Danima ponavljam, sutra sam na N1, govorit ću o stvarima vitalnim za Hrvatsku. HDZ je pljačkaški pohod već 30 godina, to svi znaju. Nisam ja naivan bez obzira što bi se Plenković obračunavao. Nismo mi iz istog kvarta, on je više bio s mamom. Te fore izađi i bori se, nije mi do debate s Plenkovićem… Imali smo je 2016. pa je bio razbijen. Ni to nije garancija za dobiti izbore", rekao je.

"Ovo radim jer moram. Kao što sam se kandidirao jer ste me natjerali na to. Razbojnike gurate za državne odvjetnike, a Plenković sad glumi smjernog oca i dobrog ćaću. I ja sam gledao da moj sin dođe sa mnom… Ne mogu se mjeriti s Plenkovićem u ostavljanju dojma koliko je dobar otac. Opet smo u komunikološkoj zavrzlami da baš hoću debatu s njim", kaže Milanović.

Dodao je da ne zna o čemu bi razgovarao s Plenkovićem.

"O čemu da razgovaram s njim? O makroekonomiji. Ja sam tu vrhunski amater, on je neznalica. O pravdi, o vladavini prava? O tome kako će mijenjati HDZ da promijeni Hrvatsku. Pa napravio je to. Hrvatska je tragedija zadnjih osam godina, bazirana na korupciji", ustvrdio je Milanović.

O kampanji

"Na pitanje je li u kampanji, rekao je da jest i da je odluka Ustavnog suda “pucanj u prazno”. “Predsjednik Republike sam, izabran voljom građana. Oni su tamo instalirani kao kuhinjski elementi koji su počeli truliti. Ja sam politička osoba. Ako se Grabar-Kitarović može klatiti na skupovima HDZ-a kao predsjednica, mogu i ja ovo. A propos sudjelovanja u kampanji – postaneš predsjednik na blagajni stranke, recimo Grabar-Kitarović. I onda harangiraš kroz stranku pa prestaneš biti član stranke. Pa pet godina kasnije opet ideš u kampanju sa stranačkim novcem", kaže.

"U kampanji se smije sve? Predsjednica opet može postati HDZ-ovka i ići po skupovima nakon što je položila prisegu. Ja to nisam radio. Niti sam glasao za SDP. Sad hoću. To će biti najjača lista. Ja ću pokušati okupiti većinu. A oni koji su u razdraganom raspoloženju rušenja HDZ-a valjda će sjesti i reći svoje mišljenje", dodao je Milanović. 

"Dovest će do toga da će ostati bez novca", rekao je o Plenkoviću i HDZ-u. 

O Plenkoviću i HDZ-u: Odnijet će ih ko poplava

Na pitanje je li razmišljao da ipak da ostavku na mjesto predsjednika, rekao je da nije. 

"Dio ljudi me dobronamjerno nagovarao, ali tu je lako biti naivan. Trebaš razmisliti što bi napravio Jandroković. Dao bi ostavku. I on odlučuje tko će biti sljedeći. Pa i taj da ostavku. Vidite koliko je to nastrano tumačenje", kazao je i dodao da bi HDZ u tom slučaju odlučivao tko će biti privremeni predsjednik. 

Istaknuo je da više nikad neće biti član nijedne stranke te da mu je svjetonazor lijevi centar.

Na kraju je još jednom prokomentirao HDZ i Plenkovića. 

"Što se tiče ovih, voda donijela, voda odnijela. Diluvijalna politika. HDZ je diluvijalna stranka. Odnijet će ih ko poplava. Nitko se neće utopiti, nitko se neće polomit, uživat će u krađevinama i to je to", rekao je na kraju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.