Milanović otkrio: Šef SOA-e Lozančić bio je na Kolindinoj svadbi

Foto: FAH

ZORAN MILANOVIĆ u intervjuu za Radio Dalmaciju otvorio je niz pitanja, osobito po pitanju obavještajne krize koja trenutačno potresa Hrvatsku. Osobitu pozornost posvetio je novom ministru obrane i bivšem šefu SOA-e, Josipu Buljeviću.

Iako je rekao kako on nije smijenio Buljevića, žestoko je kritizirao njegov rad u SOA-i.

"Ma kakvi, godinu dana on se već tamo kiselio dok sam ja bio premijer. To su procedure koje su jako regulirane po zakonu. Kad govorimo o mogućnosti da SOA nekog špijunira diskrecijski po Hrvatskoj- tog nema. Buljeviću je tada istjecao mandat, a nije nastavio taj posao jer je nesposoban.

S Lozančićem je druga stvar - on je doktor matematike i još nečega s Kolumbije, profesor, vrhunski profesionalac koji će dobiti posao koji poželi u tom nekom širokom fahu. A Buljevića je trebalo dati na disciplinski radi nekih nepravilnosti koje su se utvrdile. Buljević je čovjek malog srca, malih pluća. SOA je uspješnija nego ikada, i to se vidi i po međunarodnim priznanjima i suradnji sa zapadnim službama. Ne sa bliskoistočnima.

Dakle, s Amerikancima, Nijemcima, Britancima. I to je čak i formalizirano našim članstvom u asocijacijama najvišeg reda. To je društvo kojem mi pripadamo. To nije špijunska družina Karavaso, Buljevića… To je jedan drugi svijet. Uostalom, vidjeli ste što je Karamarko radio dok je bio u SOA-i, zapošljavao Karamarkiće iz svog rodnog sela na jedan dan pa ih prebacivao…To su kaznena djela, lopovluk", rekao je.

Nakon žestoke kritike Buljevića i Karamarka, otkrio je i detalj koji dosad nije bio poznat široj javnosti, a to je da je aktualni šef SOA-e, Dragan Lozančić, bio na svadbi predsjednice Grabar Kitarović.

Podsjetimo, Kolinda želi smijeniti Lozančića jer je, kako kaže, izgubio njezino povjerenje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.