Milanović udario na Baldasara: Predsjedništvo raspustilo sva stranačka tijela splitskog SDP-a

Foto: FAH

PREDSJEDNIŠTVO SDP-a raspustilo je Gradski odbor i ostala stranačka tijela splitskog SDP-a, a Glavnom odboru stranke predloženo je raspuštanje članstva. Za povjerenika je imenovan saborski zastupnik Darko Parić.

To znači da je Ivo Baldasar ostao bez baze, a njegova već istaknuta kandidatura za SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Splita bez ikakvog značaja. Glavni odbor stranke uskoro bi se trebao sastati i donijeti odluku o raspuštanju organizacije. To znači da Split ostaje bez SDP-ovaca, koje će nanovo učlanjivati povjerenik Parić, a ne više Baldasar, bivši predsjednik bivšeg Gradskog odbora.

Riječ je o presedanu, jer se još nikada nije dogodilo da vrh SDP-a raspušta Gradsku organizaciju koja drži vlast i ima gradonačelnika. Pogotovo, što se radi o Splitu, drugom gradu u Hrvatskoj.

Vijest se munjevito proširila među splitskim SDP-ovcima. Pretpostavlja se da Baldasar nije najbolje primio novost iz Crikvenice. Jučer je otpočeo kampanju, a evo danas, baš na feštu Svetog Duje, Dan Grada Splita, doznao je da stranka više ne računa na njega. 

Odnosi narušeni duže vrijeme

Odluka je, može se reći, očekivana, jer su odnosi u splitskom SDP-u trajno narušeni već duže vrijeme. Baldasar odavna nema kontrolu, SDP u Splitu razmrvio se na desetke frakcija. Njegova kandidatura za gradonačelnika shvaćena je kao pokušaj ucjene Zorana Milanovića s kojim Baldasar ne razgovara već pola godine. 

Ni u mašti se nije moglo zamisliti da će Milanović podržati Baldasarovu kandidaturu za još jedan mandat i pristati da se na promašenog kandidata ulupa milijun i nešto kuna za izbore koji bi sa njim gotovo pa sigurno bili izgubljeni.

Baldasar u juriš na Banovinu kreće uz pomoć braniteljskih udruga i armije zaposlenih

Baldasar je u svom mandatu napravio golemu štetu stranci. I dodvoravanjem revizionističkim elementima koji slave 10. travnja, a i nedostatkom bilo kakvih opipljivih rezultata u svom mandatu.

Pretpostavlja se da je Baldasar računao sa ovakvim raspletom i da je pripremio rezervnu varijantu, o čemu je Index već pisao. Prema posljednjim neslužbenim informacijama, osnovat će vlastitu stranku i u juriš na Banovinu po još jedan mandat krenuti uz pomoć braniteljskih udruga i armije koju je zaposlio po gradskim firmama i u gradskoj administraciji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.