Miletić želi osnovati sportsku reprezentaciju Hrvatskog sabora

Foto: Facebook

Posloži li se sve kako treba Hrvatski sabor bi, najkasnije do kraja godine, trebao dobiti svoju sportsku reprezentaciju koja bi po zamisli njezinog inicijatora Marina Miletića (Most), okupljala zastupnike i djelatnike Sabora koji su sportaši rekreativci.

"Želja mi je promovirati sport kroz Hrvatski sabor i da Sabor kroz svoju sportsku reprezentaciju sudjeluje u humanitarnim i drugim događajima", kaže Miletić koji navodi da bi unutar reprezentacije bile ekipe za mali nogomet, košarku, trčanje, ali i za druge sportove.  

Iako i sada ima zastupnika koji pojedinačno sudjeluju na raznim sportskim natjecanjima, Mostov zastupnik drži da bi zajedničkim nastupom Sabor učinili vidljivijim i pokazali da zajedno mogu sudjelovati u nečemu dobrom.

"Kontaktirao sam kolege i neki su zainteresirani"

Sport bi trebao spajati, kaže Miletić, i sam aktivni sportaš, koji je svoju inicijativu službeno uputio resornom saborskom Odboru za obitelj, mlade i sport, čiji je potpredsjednik, a s njom je, kaže, upoznao i predsjednika Sabora.

"Želja mi je da inicijativa prođe kroz institucije i da ostane i nakon što ja više ne budem u Saboru", kaže zastupnik. Potvrdio je da je o inicijativi već kontaktirao neke kolege i da zainteresirani postoje, ali imena još nije želio otkriti. U utorak ujutro imam razgovore na tu temu, kazao je kratko.

Potvrdio je kako u saborskoj reprezentaciji vidi i zastupnike i zastupnice te da očekuje da bi reprezentacija sigurno krenula do kraja godine. Očekujem da će se Odbor u srijedu pozitivno očitovati o mojoj inicijativi i da će je nakon toga prihvatiti i Hrvatski sabor, rekao je Miletić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.