Miljenić: Anušić ima tisuće savjetnika i ne zna objasniti vlastitu odluku

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Na sjednicu saborskog Odbora za obranu nije došao načelnik Glavnog stožera Tihomir Kundid, što je rezultiralo time da je ministar obrane Ivan Anušić napustio Odbor. Odbor je potom optužio predsjednika Milanovića da je zabranio Kundidu dolazak.

Na Odboru je bio i predstojnik Ureda predsjednika RH Orsat Miljenić. U razgovoru za Dnevnik Nove TV Miljenić je istaknuo da se Kundid nije pojavio jer je "predsjednik Republike morao još jednom intervenirati i spriječiti pokušaj HDZ-a da uključi načelnika Glavnog stožera u svoje političke igre".

"Anušić ima tisuću savjetnika, a ne zna objasniti svoju odluku"

"Radi se o političkoj odluci, a umjesto da HDZ javnosti objasni što želi, oni se jednostavno povuku s Odbora. Ministar traži od načelnika da objasni vlastitu odluku? Tisuću savjetnika radi za njega, a on ne zna objasniti svoju odluku. Uvući načelnika i vojsku u ovako politiziranu situaciju, što je zapravo trebao učiniti načelnik? Odabrati jednu ili drugu stranu?" upitao je Miljenić.

"Vi ste političari, donesite političku odluku, a vojska će postupiti prema onome što odlučite, no očito se boje. Objasnite, donesite odluku", rekao je Miljenić. "Kundid može samo reći: dobio sam naredbu, trebam toliko i toliko vojnika, to je njegova uloga", kazao je Miljenić za Dnevnik Nove TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.