Ministar turizma na Hvaru: Ne smije se narušiti kvaliteta života lokalaca

Foto: Pixsell/Borna jaksic

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina i turistički sektor otoka Hvara te uprave nekoliko gradova i općina na tom otoku danas su razgovarali o izazovima Hvara u održivom razvoju turizma i osiguranju kvalitete života lokalnog stanovništva, izvijestili su iz MINTS-a.

"Osim očuvanja turističke ponude otoka Hvara, naš cilj je osigurati da se kvaliteta života lokalnog stanovništva ne naruši, posebno u pogledu infrastrukture, stanovanja i upravljanja prirodnim resursima. Radimo na produljenju turističke sezone i razvijanju turističke ponude tijekom cijele godine, što je dio naše šire strategije održivog razvoja te je naš najvažniji cilj razvijati cjelogodišnji turizam", rekao je ministar Glavina.

"Hvar širi i sportski sadržaj"

Naglasio je i da Hvar uz bogatu turističku ponudu širi i sportski sadržaj te da je u ovoj godini vlada sufinancirala natjecanje Spartan World Championship 2024. s 1.5 milijuna eura te da se time dodatno podržava sport kao važan segment cjelogodišnje turističke ponude.

"Na Spartan Svjetskom prvenstvu je sudjelovalo više od 2500 natjecatelja iz 36 zemalja svijeta. Drago mi je što ova manifestacija pokazuje da se i izvan ljetne sezone mogu organizirati događaji koji će privući turiste na Hvar, čime i dodatno jača poziciju na međunarodnoj turističkoj karti, ali i približavaju sport lokalnom stanovništvu", dodao je Glavina.

Uz ministra, sastanku su na Hvaru prisustvovali gradonačelnici Hvara i Starog Grada Rikardo Novak i Antonijo Škrapa te načelnici općina Jelsa i Sućuraj Nikša Peronja i Ivan Slavić, kao i predstavnici strukovnih udruženja, državnih institucija, članovi Turističkog vijeća HTZ-a i predstavnici žurnih službi, navode iz MINTS-a (Ministarstva turizma i sporta).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.