Ministarstvo čiji je šef Dodikov čovjek: Moldavci se nisu za nerede obučavali u BiH

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ministarstvo sigurnosti BiH, kojemu je na čelu Nenad Nešić, koalicijski partner srpskog čelnika Milorada Dodika, odbacilo je tvrdnje moldavskih vlasti o navodnoj obuci njihovih državljana u BiH kako bi izazvali nerede uoči predsjedničkih izbora i referenduma o EU u Moldaviji. 

Ministarstvo tvrdi da nije dobilo nikakve službene upite iz Moldavije o navodnoj obuci njihovih državljana u proruskim kampovima niti su im dostavljeni dokazi koji bi potvrdili te optužbe.

"Spominjanje Bosne i Hercegovine u ovom kontekstu predstavlja manipulaciju uoči predsjedničkih izbora u Moldaviji, zakazanih za 20. listopada", priopćilo je ministarstvo koje smatra da moldavske vlasti spominju BiH jer nije uvela sankcije Rusiji.

Moldavska policija: Otkrili smo program u kojem su Moldavci slani na obuku u BiH kako bi izazvali nemire uoči izbora

Moldavska policija je ranije izvijestila da su otkrili program u kojem su moldavski građani slani na obuku u Rusiju, BiH i Srbiju kako bi izazivali nemire uoči predsjedničkih izbora i referenduma o EU koji su zakazani za 20. listopada. 

Policija tvrdi da su istražitelji dokumentirali djelovanje kriminalne skupine od srpnja 2024. godine i da su pritvorena četiri državljana Moldavije koja su obučavana u gerilskim kampovima u BiH i u Srbiji.

Ministar obrane BiH Zukan Helez, koji dolazi iz SDP-a BiH, ranije ove godine je tvrdio kako u BiH postoje ruski ilegalni kampovi za paravojnu obuku, što su demantirale međunarodne mirovne snage EUFOR.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.