"Ministre Karamarko spasite nas od Zuroffa, Rohatinskog i Điđimilovića"

HRVATSKI uljudbeni pokret, organizator podizanja spomenika poglavniku Nezavisne države Hrvatske Anti Paveliću u Zagrebu, poslao je ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku zahtjev za policijsku zaštitu od židovskog lovca na nacističke glave Efraima Zuroffa, direktora Centra Simon Wiesenthal. Dokaze za to našli su na Indexu, koji je objavio Zuroffovo priopćenje, a u prijavi ministru Karamarku naglasili su da ne treba zaboraviti niti na Željka Rohatinskog koji je očigledno suradnik Zuroffa kao i na izvjesnog "Điđimilovića".

Zuroff: Hrvatski uljudbeni pokret je "vrlo mala manjina"

Podsjetimo, Centar Wiesenthal koji broji više od 400 tisuća članova, poslao je u službenom priopćenju određenu notu Hrvatskoj u kojoj se nadaju da će Hrvati na vrijeme zaustaviti "sumanutu ideju o postavljanju spomenika Anti Paveliću". Zuroff smatra kako bi takav spomenik bio ne samo falsifikat uloge Hrvatske u Drugom svjetskom ratu, nego i uvreda za sve nevino ubijene civile Srbe, Židove, Rome i antifašiste Hrvate koje su ubile ustaše kao i za sve one s osjećajem morala.

No, iz njegova priopćenja teško je otkriti koji bi trebali biti motivi ministra Karamarka da zaštiti HUP osim što Zuroff u jednom dijelu svog priopćenja govori kako HUP ne predstavlja glavnu struju u Hrvatskoj već "vrlo malu manjinu".

Priprema ubojstva, likvidator Djindjimilović?


"Zuroff je pripremio moje ubojstvo", smatra čelnik HUP-a Tomislav Dragun koji je svoju optužbu potkrijepio tekstom na Indexu u kojemu smo prenijeli priopćenje Zuroffa. Dragun smatra da nije dugo trebalo čekati na reakciju Centra, a dokaz za to poruka je "djidjimilovića" odnosno Indexova forumaša, koji se raspituje za neoznačeni pištolj ili karabin kako bi sam "riješio postojanje takvih idiota". Za Draguna je znakovito da je poruka ostavljena na forumu u 8.02 sati.

"Ne treba zaboraviti da se na čelu Hrvatske narodne banke upravo nalazi osoba koja je također suradnik Zuroffa, ako ne i nešto više, koja je Republiku Hrvatsku s kamatama zadužila za 100 milijardi eura", zaključuje Dragun moleći uljudbeno zaštitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.