SDP-ovska pravda: Sauchina supruga može raditi za Plinacro, ali suprug HNS-ove ministrice ne može!

Foto:  Bruno KOnjević (Cropix)

"SUPRUG će samoinicijativno raskinuti ugovor o radu u Plinacru", objavila je danas ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. Podsjetimo kako su prema sumnjama policije u državnom Plinacru fiktivno zapošljavani članovi HNS-a. Među onima koji su dobili posao bio je i Zlatko Taritaš suprug HNS-ove ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš. Predsjednik Uprave Plinacroa Mladen Antunović negirao je jučer za HTV  bilo kakve nezakonite radnje, dok je HNS objavio priopćenje u kojem stoji da ne mogu komentirati zapošljavanje u javnim tvrtkama. 
 
Ministrica se jučer nije htjela očitovati o optužbama, no danas je stala pred novinare tvrdeći kako ne može biti riječ o stranačkom kadroviranju jer njen suprug nije član ni jedne stranke. 
 
"Oko svega se digla prevelika prašina, a suprug je posao radio dobro" rekla je Mrak Taritaš dodajući da u njegovu zapošljavanju nije bilo nikakvih nezakonitosti niti stranačkog kadroviranja. Ministrica tvrdi da je njen suprug dobio posao prije nego što je postala ministricom. Tvrdi isto tako da se suprug Zlatko prijavio na javni natječaj za nepopunjeno radno mjesto u toj tvrtki.
 
Ministrica je o namjeri supruga za otkaz obavijestila i premijera Zorana Milanovića, dodajući kako je ova afera uzdrmala njenu obitelj.  
 
"Razgovarali smo u obitelji i zaključili kako ne želimo da moj posao u Ministarstvu bude zasjenjen bilo čim", rekla je Ministrica koja ne misli napuštati Vladu zbog ovog slučaja.   
 
Podsjetimo kako premijer Zoran Milanović ne vidi ništa sporno što je tvrtka u kojoj je Ivana Saucha suvlasnica dobila posao za Plinacro. 
 
Milanović kaže da niti on niti Saucha nisu znali da Plinacro posluje s odvjetničkim društvom u kojem je Sauchina supruga partnerica. "To odvjetničko društvo 98 posto svojih poslova radi s privatnim sektorom, čak i s Novom Ljubljanskom Bankom. Ima klijente iz zemlje, iz inozemstva, zastupa klijente u sporovima protiv države. To me podsjeća na slučaj supruge bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira koja je kao odvjetnica nastupala u dosta sporova protiv britanske vlade", kaže Milanović.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.