Ministrica Vučković: Rat i prirodne nepogode negativno utječu na poljoprivredu

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

MINISTARSTVO poljoprivrede razmotrit će prijedloge i dodatne mogućnosti pomoći sektoru ratarstva sukladno financijskim mogućnostima, istaknula je u srijedu ministrica poljoprivrede Marija Vučković na sastanku s predstavnicima ratarstva. 

Kako je priopćeno iz Ministarstva, ministrica Vučković se, uz državne tajnike Zdravka Tušeka i Tugomira Majdaka, sastala s predstavnicima sektora ratarstva, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, a teme su bile predstojeća žetva, posljedice vremenskih okolnosti na žetvu i stanje na tržištima.

Predstavnici sektora ratarstva predložili dodatnu potporu

"Poremećaji u sektoru ratarstva bilježe se diljem EU, a poteškoće su prisutne i na domaćem tržištu. Uz rat u Ukrajini, na poljoprivredni sektor negativno utječu i prirodne nepogode kao i trenutna situacija na tržištu", navode iz Ministarstva poljoprivrede. U priopćenju prenose i kako su predstavnici sektora ratarstva "iznijeli bojazni s kojima se susreću te predložili dodatnu potporu".

"Ministrica Vučković je istaknula kako će Ministarstvo poljoprivrede razmotriti prijedloge i dodatne mogućnosti pomoći sektoru ratarstva sukladno financijskim mogućnostima. Također kazala je kako će Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s predstavnicima sektora ratarstva pokušati iznaći rješenje", navodi se u priopćenju.

Na sastanku su bili i ravnateljica Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju Anita Sever-Koren sa suradnicima i ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.