Mjesec dana od nestanka mališana (2) u Francuskim Alpama: "Imamo posla s luđakom"

Foto: Profimedia

PROŠLO je točno mjesec dana otkako je dvogodišnji Emile Soleil nestao iz sela nedaleko od Le Verneta na jugu Francuske. Nakon što je prijavljen nestanak mališana koji je boravio u kući svojih djeda i bake, pokrenuta je opsežna operacija potrage u idiličnom francuskom selu.

U potrazi su korišteni dronovi, psi tragači i helikopteri, ali je osam dana nakon nestanka prekinuta. Francois Balique, gradonačelnik Le Verneta, u najnovijem je intervjuu spekulirao da su jedna ili više odraslih osoba "prisilno odvele" Emilea iz sela, prenosi The Independent

"Nadao sam se da će odgovorni biti kažnjeni"

Dodao je da bi to moglo biti djelo "luđaka ili nekog makijavelista". "Kada vidimo da nismo pronašli Emilea u gradu, to znači da je prisilno odveden. Drugačije ne može biti. (Njega) su mogli odvesti samo odrasli, jedna ili više odraslih osoba. Ili imamo posla s luđakom ili imamo posla s nekim makijavelistom", nagađao je. 

Balique je također rekao da je učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi osigurao uspjeh potrage za Emileom te se nada da će ljudi odgovorni za Emileov nestanak biti "kažnjeni". Ubrzo nakon što je potraga za Emileom obustavljena, Balique je za Le Figaro izjavio da je "najveća nada" za mališana da je "otet". 

Isključen napad životinje

"Mogli bismo smatrati da je netko tko je htio nauditi djetetu prošao tim područjem, da je vidio ovog prekrasnog dječaka i odveo ga. Ne bi mogao preživjeti sam u divljini, to je sigurno", objasnio je gradonačelnik, koji tu dužnost obnaša još od 1977. godine. 

Policija je isključila napad životinje, a također je potvrdila da ništa nije otkriveno nakon što su pretražene sve kuće u Haut Vernetu. Istražitelji su 19. srpnja objavili kako ispituju mogućnost da je Emilea udario kombajn dok je hodao u visokoj travi.

Ipak, okolnosti Emileovog nestanka su još uvijek nejasne, bez ikakvog provjerljivog objašnjenja što se točno dogodilo 8. srpnja. Inače, baka i djed su se na dan nestanak pripremali krenuti na izlet s mališanom. Međutim, kad su htjeli posjesti mališana u auto, primijetili su da je nestao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.