Mještani Sitnog Donjeg: Vatrogasci su životima branili naše kuće

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Na terenu smo razgovarali s mještanima Donjeg Sitno koji su cijelu noć dežurali ispred kuća i pomagali vatrogascima u obrani mjesta. Sinoć se vatrena linija približila njihovim objektima, no mještani su ostali pomagati vatrogascima.

"Osjećaj nemoći i tuge"

"Životom su branili naše kuće, da nije bili vatrogasaca ne znam bi li danas imali gdje spavati. Nije to bilo lako gledati. Uvukao se strah u kosti.

Ne mogu vam opisati kakvi osjećaji nemoći i tuge bude u vama kad vidite da plamen guta sve pred sobom. Strah vas je za živote tih vatrogasaca koji su dali sve od sebe da ne dođe do najgoreg scenarija", govori nam mještanin koji je probdio noć.

Na terenu se nalazi gotovo 300 vatrogasaca, a požar gase i dva kanadera. Mještanka nam je kazala kakvo je stanje jutros.

"Obranili smo kuće. Vatrogasci su učinili sve što su mogli. Jutros su nam došli kanaderi i sad se osjećamo sigurnije. Puno je bolje, ovdje kod nas nema ugroze. Sinoć se u jednom trenutku krenuo širit požar i nismo znali hoćemo li se uspjeti obraniti. Srećom je sve dobro prošlo", kazala nam je mještanka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.