Mlad i opasan: Bombu na policiju bacio sin vlasnika popularnog splitskog kafića?

ŠEF SPLITSKE policijske uprave Josip Bukvić čovjek je s posebnim smislom za humor. Zatražio je danas od novinara da se za sat vremena, u 16.30, nacrtaju pred solinskom policijom. Iz Splita do Solina u taj sat treba gotovo pola sata vožnje kroz "rush hour", nazad tek koju minutu kraće.

Sat vremena puta za deset sekundi izjave

Nakon što su se silne medijske snage okupile u iščekivanju senzacionalne vijesti o hvatanju sumnjivca za bacanje bombe na policijsku postaju, Bukvić je sve šokirao.

"U 15.11 u jednom kafiću na području Splita uhićen je maloljetni osumnjičenik za počinjenje ovog djela. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", bilo je sve što je šef splitske policije želio kazati.

Više je bilo njegovih suradnika stisnutih pred zidom mikrofona i kamera, nego riječi u Bukvićevoj sažetoj rečenici. Sat vremena puta za deset sekundi izjave.

Uhićen u tatinom kafiću

Inače, dok se jučer još nagađalo o mogućim motivima, Bukvić je iznio nevjerojatnu teoriju. "Možda je netko prolazio, petljao, izvukao osigurač pa se morao riješiti bombe. Da je netko htio napasti policiju, valjda bi eksploziv bacio kroz prozor ili na ulaz, a ne pod automobil." Na kraju će ispasti da je bio u pravu.

Uhićen je, kako neslužbeno doznajemo, 17-godišnjak, sin vlasnika popularnog splitskog kafića u Dubrovačkoj ulici. Lokal je zbog policijske akcije bio zatvoren par sati. Motivi napada se istražuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.