Mladi bračni par umro tijekom ronjenja na Havajima. Ona je bila trudna

Foto: Obiteljska fotografija/ GoFundMe

Obitelj i prijatelji tuguju za bračnim parom iz države Washington koji je preminuo dok su ronili na odmoru na Havajima.

Par je pronađen bez svijesti u blizini sjeverne strane Prirodnog rezervata Āhihi-Kīnaʻu na Mauiju.

Članovi obitelji identificirali su par kao 25-godišnjeg Ilyu Tsaruka i 26-godišnju Sophiju Tsaruk. Sophia Tsaruk bila je trudna, a par je imao 18-mjesečnog sina koji nije bio s njima u vrijeme njihove smrti, navodi se na stranici GoFundMe.

Što se dogodilo?

Vatrogasci i spasioci reagirali su na dojavu o plivačima u nevolji u tom području 14. rujna, neposredno nakon 12 sati, prema priopćenju Vatrogasne službe okruga Maui.

Sophia Tsaruk pronađena je bez svijesti u vodi oko 100-150 metara od obale, rekli su dužnosnici. Spasioci na jet skiju doveli su je na kopno radi reanimacije, a zatim su se vratili u potragu za njenim suprugom.

Ilya Tsaruk pronađen je na dnu i također je dovezen na obalu radi reanimacije, ali oboje su na kraju proglašeni mrtvima na mjestu događaja, stoji u priopćenju. Vatrogasna služba okruga Maui odbila je komentirati kada su upitani istražuje li policija incident, a lokalna policijska uprava nije odmah odgovorila na zahtjev američkih medija za komentar.

Umrli prvog dana odmora

Lokalna NBC podružnica KING izvijestila je da je par živio u Snohomishu, Washington.

U intervjuu za lokalnu novinsku kuću KITV, članovi obitelji rekli su da su Tsarukovi otputovali na Havaje na "babymoon" s još dva para, uključujući brata Ilye Tsaruka i njegovu suprugu.

Odlučili su ići roniti već prvog dana odmora i nosili su maske za ronjenje preko cijelog lica u vrijeme incidenta, rekli su članovi obitelji. Dodali su da je njihovo preživjelo dijete u dobrim rukama te da je mladi par planirao nazvati svoju nerođenu kćer Melody.

"Oni su pripremali sobu, dječju sobu za nju", rekla je Taisiya Tsaruk za KITV. "Bili su toliko uzbuđeni zbog života i onoga što im je donio", ispričao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.