Mladić (20) skrivio nesreću u Zagorju pa napao policajce kvakom vrata auta

Ilustracija: Luka Batelic/PIXSELL

Stjepan (20) iz Zagorja je proglašen krivim i osuđen jer je u travnju skrivio prometnu nesreću pa napao policajce u mjestu Žitomir.

U presudi stoji da je policajce napao u Žitomiru nakon što je u Konjščini u Passatu krapinskih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću, piše Danica.

Otkinuo je kvaku vrata auta i njome napao policajce

“Nakon što su njegovom vozilu prišli policijski službenici PU krapinsko-zagorske Patrik i Adrian te je Patrik od njega na uvid zatražio vozačku, Stjepan je izašao iz vozila i zauzeo stav kao da će ih napasti.

Pritom je otrgnuo plastični rukohvat s vozačevih vrata i njime počeo zamahivati prema policijskim službenicima, govoreći im da neće nikoga slušati i neće dati nikakve dokumente pritom i dalje mašući plastičnim rukohvatom prema njima.

Policajac Patrik izdao mu je naredbu da se smiri i prestane mahati plastičnim rukohvatom prema njima, uz upozorenje da će u protivnom nad njim biti uporabljena sredstva prisile.

No, na naredbu i upozorenje se oglušio, i nadalje se krećući prema policajcima i nekontrolirano mašući plastičnim rukohvatom, nakon čega su policajci prema njemu uporabili sprej s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje", piše u zaključku sutkinje, piše Danica.

Osuđen na šest mjeseci uvjetno

"Dakle, Stjepan je silom pružio otpor službenoj osobi u obavljanju njezine službene radnje, čime je počinio kazneno djelo javnog reda – napadom na službenu osobu”, zaključila je sutkinja.

Mladi vozač je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno, a mora i podmiriti troškove kaznenog postupka od 100 eura. Sutkinja je Stjepanu kao olakotnu okolnost uzela dosadašnju neosuđivanost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.