Mladić uhićen nakon prijeteće poruke Remetincu: "Treba pobiti pravosudne policajce"

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

U zatvoru je ponovno završio 24-godišnjak koji je zagrebačkom Remetincu poslao prijeteći mail i fotografije oružja tvrdeći da treba pobiti pravosudne policajce.

Velikogorički Županijski sud je za N1 potvrdio da je mladiću određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o mladiću koji je već u dva navrata bio u zatvoru, no žalio se da je tamo dobio batine od drugih zatvorenika, ali i pravosudnih policajaca.

Sumnja se da mu je to bio motiv da prošli tjedan pošalje prijeteću poruku u zatvor.

Uhitili ga specijalci, kod mladića nije pronađeno oružje

Osim što je u mailu napisao da treba ubiti pravosudne policajce, mladić je priložio brojne fotografije oružja. Međutim, prema službenim informacijama, oružje kod njega nije pronađeno. Mladić je uhićen u petak, što je potvrdila i PU zagrebačka.

“U petak 13. rujna u 8.39 sati policijski su službenici Policijske uprave zagrebačke na broj 192, žurni broj Operativno – komunikacijskog centra policije, zaprimili su poziv zaposlenika pravosudnog tijela koji je naveo da je na adresu službene elektroničke pošte zaprimljena elektronička poruka u čijem sadržaju pošiljatelj navodi da će usmrtiti zaposlenike pravosudnog tijela”, navela je zagrebačka policija.

Mladića su u petak uhitili specijalci s dugim cijevima.

Prijete mu godine zatvora

24-godišnjak je na kraju prijavljen zbog prijetnji službenim osobama, no nakon ispitivanja državno odvjetništvo pokrenulo je postupak protiv njega zbog lažne uzbune, piše N1.

Mladić bi za prijetnju mogao dobiti i do pet godina zatvora, dok mu za lažnu uzbunu prijeti do tri godine zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.