Mladog Jastreba optuživali da muči životinje, sad savjetuje ministra poljoprivrede

Foto: Facebook

Branko Borković - Mladi Jastreb, nekadašnji zapovjednik obrane Vukovara, postao je posebni savjetnik ministra poljoprivrede, DP-ovog Josipa Dabre. 

Za mjesečnu naknadu od tisuću eura bit će zadužen za, kako navode u Ministarstvu, "poslove savjetovanja vezano za razvoj ruralnih područja, razvoj fleksibilnog malog poduzetništva kao pokretača inovativnosti te konstruktivnog lokalnog i aktivaciju lokalnih poljoprivrednih proizvođača".

Mladi Jastreb se jučer kao savjetnik pojavio na otvorenju nove Državne ergele u Lipiku.

Susjedi ga optuživali da terorizira selo

Mnoge je, navodi RTL, njegovo imenovanje iznenadilo jer se proteklih godina osim o njegovom ratnom doprinosu pisalo i o njegovom odnosu prema životinjama. Susjedi su se kontinuirano žalili da im uništavaju imovinu i usjeve, a ovako su za kamere te televizije govorili prije dvije godine.

"Svaka čast njemu za sve što je napravio, a je li to razlog da on godinama terorizira cijelo selo", rekla je tada Snježana Kovaček.

Jeste li pokušali razgovarati s njim? "Jesam, ali je rekao da je to u redu što svinje rade i da će se osvetiti selu. Sutradan je pustio konje", dodao je susjed Tihomir Brenko.

"Netko ga štiti", smatrao je Željko Jambrek.

Ministarstvo u kojem je Borković postao savjetnik prije reklo da njegov pas nije cijepljen i da je grizao kobilu, koja je onda oduzeta

U javnost je dospio video na kojem pas grize konja koji je u teškom stanju. Očevici su tvrdili da su to Borkovićeve životinje, što je tada potvrdilo i Ministarstvo u kojem je on sada savjetnik. Naveli su da pas nije cijepljen i da je grizao kobilu, a ona je Borkoviću oduzeta.

Utvrđeno je da je počinjeno nekoliko kršenja propisa iz Zakona o zaštiti životinja.

Benčić: Nedopustivo

Za članicu Odbora za poljoprivredu iz stranke Možemo ovo imenovanje je - nedopustivo.

"Jasno je sigurno iz ovog imenovanja da motivacija nije bila da se uistinu savjetuje ministra poljoprivrede o ključnim problemima u poljoprivredi jer da je tako, onda bi svakako izabrali nekog s većim znanjem i bez afera koje je imao u prošlosti, i u vezi s načinom držanja životinja i prigovora susjeda", rekla je Sandra Benčić.

Borković: To je bio fake news

U telefonskom razgovoru Borković je RTL-u rekao da su sve te prijave oko životinja bile fake news i da su sve sudske presude išle njemu u korist. Lani je prosvjedovao na Markovu trgu pa ga je premijer primio na razgovor. 

Ove godine je Mladi Jastreb na svečanosti HV-a planuo zbog mjesta koje mu je dodijeljeno i rekao: "Sram vas bilo! Mislim, neće me vrijeđati ovako i ponižavati."

Plenković: Mislim da je Borković sjajan čovjek. To je naš prijatelj, branitelj

Njegov izbor za savjetnika premijeru nije sporan pa kaže:

"Pa ja mislim da je Branko Borković sjajan čovjek i dobro da ga je uzeo. To je naš prijatelj, branitelj Vukovara i neka ga je uzeo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.