Mlinarić Ćipe: Nije bilo nekih gubitaka, otišla su dva saborska zastupnika i to je to

Foto: Pixsell/Marko Prpic

Saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe poručio je danas da nakon unutarstranačkih izbora i raskola stranke nije bilo velikih gubitaka te naglasio da parlamentarna većina nije ugrožena unatoč tome što su otišla dva zastupnika. 

"Nije bilo velikih stranačkih gubitaka, otišla su dva saborska zastupnika i to je to. Domovinski pokret ide dalje čvršće i jače. Stat ću ovdje u svibnju nakon lokalnih izbora i vidjet ćete da govorim istinu, da će Domovinski pokret biti treća snaga, kao što je bio i do sada", poručio je Mlinarić uoči sjednice Predsjedništva sabora, koji idućeg tjedna počinje zasjedati nakon dvomjesečne ljetne stanke. 

Stranku napustili Igor Peternel i Krešimir Čabaj

Dva su saborska zastupnika koja su napustila stranku nakon unutarstranačkih izbora, na kojima su pobjedu odnijeli novi/stari predsjednik Ivan Penava i njegova struja, Igor Peternel i Krešimir Čabaj. Klub zastupnika u saboru sada broji devet članova, a Peternela će na funkciji predsjednika Kluba zamijeniti Ivica Kukavica. 

"Nitko nije sretan kad dolazi do osipanja, ali u ovom slučaju mogu tvrditi da ćemo definitivno biti homogeniji, čvršći i jači jer je i dosad bilo nekih pukotina u radu", kazao je Kukavica. Iako je rejting stranke nakon nedavnih unutarstranačkih izbora pao, Ćipu to ne zabrinjava. 

"Imamo 77 ruku, nikakva većina nije ugrožena"

"Ja sam osnivač DP-a, od prvog dana sam u DP-u, sjećam se da je rejting kad je otišao Miroslav Škoro bio 2.1 posto i da smo na sljedećim izborima postali dio vlasti. To što je trenutno rejting oko pet posto ništa ne zabrinjava, vidjet ćete s našim radom rezultate i da će rejting biti puno veći", rekao je. 

Parlamentarna većina je unatoč napuštanju dva zastupnika stabilna, kaže. "Imamo 77 ruku, nikakva većina nije ugrožena." Osvrnuvši se na dojučerašnje kolege Peternela i Marija Radića te njihovo osnivanje nove stranke, Ćipe je pozvao Radića da preuzme odgovornost, dođe u sabor i tamo predstavlja svoje politike. "A ne kao protekle četiri godine iz sjene", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.