Mlinarska u Zagrebu jutros puštena u promet

Foto: Grad Zagreb

Nakon opsežnih radova na rekonstrukciji plinovoda, te sanacije i uređenja punog profila prometnice, jutros u 6:00 sati za promet je otvorena Mlinarska cesta, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Ova gradska prometnica bila je zatvorena za promet uslijed radova na obnovi komunalne infrastrukture, što je, kako kažu iz Grada, jedan od prioriteta ove gradske uprave. Tijekom proteklih par godina pokrenuta su brojna ulaganja u zagrebačku infrastrukturu, koja je desetljećima bila podinvestirana, dodaju.

Radovi u Mlinarskoj čine jednu od etapa projekta NTP Medveščak, u sklopu kojih se izvode radovi na zamjeni plinovoda i kućnih priključaka. Nakon završetka tih radova, Zagrebačke ceste izvele su kompletnu sanaciju i asfaltiranje punog profila ceste.

Stotinjak radova po ljeti

"Podsjećamo kako je tijekom ovog ljeta u Zagrebu istovremeno bilo aktivno stotinjak radova, zbog nužne obnove cesta, pruga, mostova, plinskih i vodovodnih cijevi. S obzirom da sve potrebne radove nije bilo moguće izvesti samo ljeti - primarno zbog nedostatka građevinske operative, molimo građane na razumijevanje i pojačan oprez u prometu ususret investicijama koje poboljšavaju kvalitetu života u našem gradu.

Napominjemo i kako su danas krenuli radovi uređenja Ulice Antuna Vrančića na dijelu od Mlinarske ulice do Ksaverske ceste, koji će trajati do petka 1. studenog. Radovi su financirani putem Plana komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak za 2024", kažu iz Grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.