Moćni HDZ-ovac se sastao sa šefom mlade policajke koja je prijavila njegovu kćer

Foto: Robert Anić/Pixsell, RTL

U jeku afere Nakaze HDZ-ov predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić sastao se s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Sandrom Santinijem te jednim od njegovih najbližih suradnika, koji vodi kriminalističku policiju, javlja N1.

Prema informacijama N1, Policijska uprava šibensko-kninska tada je već bila zaprimila odluku o odbacivanju kaznene prijave što ju je protiv Dujićeve kćeri Anne Dujić podnijela mlada šibenska policajka.

Iz tog odbacivanja proizlazi kako rukovoditelji u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj smatraju obitelj Dujić moćnom, zbog čega su, kako stoji u njenom iskazu, uvjeravali mladu policajku da ne podnosi prijavu protiv Anne Dujić. U međuvremenu je glavni državni odvjetnik Ivan Turudić naložio preispitivanje te odluke.

Kaznene prijave inače ne zaprimaju načelnici policijskih uprava

No, dok se još za odbacivanje prijave nije javno znalo, Dujić je bio na sastanku sa Santinijem. Na upit N1, iz PU šibensko-kninske potvrdili su sastanak te naveli da je Dujić došao kako bi podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela koje je počinjeno na njegovu štetu.

Da načelnici inače ne zaprimaju kaznene prijave u neformalnim razgovorima, za N1 je potvrdilo više policijskih šefova. Navode da to rade policijski inspektori.

Dujić: Prijavio sam prijetnje

Sam Dujić potvrdio je za N1 da je bio u sjedištu šibensko-kninske policije.

"U ponedjeljak, 14. listopada gospodin Nediljko Dujić sa suprugom je bio u PU Šibensko-kninskoj radi podnošenja kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje na štetu svoje obitelji", odgovorili su iz Hrvatskih šuma. Pitali smo i u kakvim je odnosima Dujić sa Santinijem te koliko često se sastaju.

"S načelnikom PU Šibensko-kninske u korektnim je službenim odnosima", rekli su iz Hrvatskih šuma.

Šef PU šibensko-kninske o sastanku s Dujićem: To je službena tajna

Portal Telegram je kontaktirao načelnika PU šibensko-kninske Santinija i pitao ga zašto je Dujić bio kod njega, a on je rekao da se radi o - službenoj tajni.

"Ne mogu to govoriti. Gospodine, nemojte se ljutiti, radi se o službenoj tajni. Tu informaciju od mene ne možete imati", poručio je načelnik Santini.

Policija: Došao je prijaviti prijetnju

Poslali su i službeni upit policijskoj upravi šibensko-kninskoj, tražeći odgovore na pitanja zbog čega se Dujić sastajao s načelnikom te tko je sve prisustvovao sastanku.

"Obavještavamo Vas da je osoba koju navodite u upitu pristupila u službene prostorije Policijske uprave šibensko-kninske radi podnošenja prijave zbog počinjenog kaznenog djela na njezinu štetu", glasio je službeni odgovor.

Šibensko tužiteljstvo sumnjalo u tvrdnje policajke, povjerovalo Anni Dujić

Podsjetimo, kaznenu prijavu je ljetos podnijela policajka koja navodi da ju je Dujić vrijeđala psovkama i riječima "nakaze" te da ju je gotovo pregazila kako bi prošla kroz cestovnu blokadu postavljenu zbog požara.

Što se tiče odbacivanja prijave, šibensko tužiteljstvo u obrazloženju navodi sumnje u tvrdnje policajke, dok istovremeno bezrezervno vjeruje izjavi Anne Dujić i ispitivanju policijskih šefova.

Policajka je u prijavi opisala kako je 31. srpnja nešto prije 15 sati Anna Dujić naišla na blokadni punkt. Bila je u automobilu marke Audi šibenskih tablica. Iako joj je palicom Stop davala znak da se zaustavi, vozačica nije htjela stati.

"Pokazala je srednji prst i urlala"

Policajka je napravila korak unatrag kako ju Audi ne bi pregazio, no ipak joj je dotaknuo prednji dio noge. Da nije zakoračila, navela je u prijavi, automobil bi ju udario. Osim toga, vozačica joj je pokazala srednji prst i urlala: "J…. ti mater, dolje mi je kuća!"

Policajka je u prijavi objasnila da Annu Dujić nije smjela propustiti jer je imala takvu zapovijed, a slučaj je prijavila tek nakon dva dana jer je u medijima prepoznala vozačicu i njezinu majku dok su urlale i vrijeđale policiju.

 

Opisala je zatim i pritiske svojih nadređenih koji su joj govorili kako nema smisla prijavljivati Annu Dujić jer su "oni cili život broj jedan u svemu". Uvjeravali su je, navelo je tužiteljstvo u svom rješenju, kako nema smisla podnositi kaznenu prijavu nakon dva dana te kako bi si mogla navući probleme.

Verzija Anne Dujić bila je sasvim drugačija od one koju je iznijela mlada šibenska policajka. Kći šefa Hrvatskih šuma u svom je iskazu izjavila da nije krenula vozilom na policajku, već se ova naslonila na njezin automobil i rekla joj da može proći dalje samo ako je pregazi.

Tužiteljstvo: Riječi Anne Dujić su se odnosile na nekog neodređenog 

Ispričala se zbog urlanja: "Nakaze jedne, snimajte ih sve, pa i onu policajku, j…. joj mater, dabogda crkla nakaza glupa! Svi će platit, cijela država, ja ću im se krvi napit jer se i meni pije krv, sve da snimaš." Izjavila je da je bila u šoku i rekla stvari zbog kojih joj je sada žao.

Da je Anni Dujić doista žao prihvatilo je i tužiteljstvo, koje je zaključilo da su se te njezine riječi ionako odnosile na nekog neodređenog, a ne na mladu šibensku policajku, piše N1. 

Isto je to općinsko Državno odvjetništvo bilo ono koje je dalo pozitivno mišljenje na nacrt ugovora za stan koji je Anna Dujić kupila po bagatelnoj cijeni i kasnije iznajmljivala, a sad je odlučilo da se kaznena prijava protiv Anne Dujić odbaci. 

DORH jučer utvrdio propuste u postupanju šibenskih tužitelja

U međuvremenu je DORH proveo izvanredni nadzor i utvrdio propuste u postupanju šibenskog odvjetništva koje je odbacilo prijavu policajke. U istom tom Općinskom državnom odvjetništvu je, podsjetimo, zaposlena sestra Anne Dujić. Prijavu će razmotriti drugo odvjetništvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.