Modrićeva odvjetnica: On je od početka govorio da je njegova savjest mirna

Screenshot: RTL

DORH je odustao od kaznenog progona Luke Modrića. Sve optužbe za davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću su odbačene, kao i ranije u slučaju Dejana Lovrena.

Optužnica protiv Modrića temeljila se na njegovom spornom svjedočenju na suđenju Zdravku Mamiću. U Osijeku je Modrić često odgovarao na pitanja s "ne mogu se sjetiti".

Najspornije za tužiteljstvo bilo je to što je Modrić u USKOK-u prvo izjavio da je dogovarao podjelu novca sa Zdravkom Mamićem nakon transfera u Tottenham, a kasnije tvrdio da je prije transfera imao privatan ugovor s Mamićem. Odnosno, da je zajedno s Mamićem antidatirao građanski ugovor.

Valković: On je od početka govorio da je njegova savjest mirna

Modrićeva odvjetnica Laura Valković rekla je za RTL da nije iznenađena ovim ishodom. 

"Ako se sjećate, mi smo od početka tvrdili da se ovdje radi o presuđenoj pravnoj stvari. Tako da smo naravno zadovoljni odlukom. Gospodin Modrić je zadovoljan i ja mogu samo podsjetiti da je on od početka govorio da je njegova savjest mirna, tako da je to u skladu s njegovim očekivanjima", kazala je Valković.

"Ne bih ja to komentirala tako da je to blam tužiteljstva. Rekla bih da smo mi od početka imali različita tumačenja, jer ovdje se radi o jednoj izuzetno kompliciranoj pravnoj situaciji, i mi smo jednostavno imali različita tumačenja. Zadovoljni smo da je sud u predmetu protiv Dejana Lovrena prihvatio naš stav koji se sada primjenjuje na slučaj Modrića", rekla je odvjetnica.

Odvjetnik Zdravka Mamića Filip Glavaš rekao je, pak, da njegov klijent nije komentirao ovu odluku. "Njegov sav fokus je uperen na Europski sud za ljudska prava i konačnu odluku po toj tužbi, jer smatra da će Europski donijeti odluku kakvu svi očekujemo, a mora biti jedina moguća s obzirom na sve ono što je komunicirano prema sudu", rekao je, referirajući se na tužbu Mamića tom sudu zbog toga što tvrdi da su mu sudili suci koji su kasnije kazneno gonjeni zbog korupcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.