Mokrio kod ljekarne u Zagrebu pa vikao da je BBB i da će ubiti vlasnika. Ide u zatvor

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Početkom veljače 42-godišnji B. V. iz Zagreba urinirao je u dvorištu jedne zgrade u blizini Trga bana Jelačića, na adresi na kojoj se nalazi i jedna ljekarna. Kada mu je prišao vlasnik i pitao ga što radi, muškarac je počeo vikati na njega i vrijeđati ga, a uvrede je sud na kraju ocijenio rasističkima. Sve je završilo i prijetnjama smrću.

Ovih je dana protiv B. V. stigla i presuda, a on se od incidenta i dalje nalazi u istražnom zatvoru. Proglašen je krivim jer je sud ocijenio da je vlasniku ljekarne ozbiljno zaprijetio da će ga ubiti, a djelo je počinio iz mržnje.

Rasističke uvrede i prijetnje

Kako stoji u presudi, nakon uriniranja, vlasniku ljekarne je najprije rekao: “Pišam i pišat ću gdje hoću, ovo je moj grad.” Kada ga je ovaj uputio na druga mjesta u blizini na kojima je mogao urinirati, osuđeni je muškarac, svjestan da je žrtva pripadnik albanske nacionalne manjine, počeo vikati razne rasne uvrede.

"Kaj ti oćeš? Dotepenec! Dobro znam koji si, odi u Kosovo, Albaniju, Šipac smrdljivi, govno šiptarsko, j*** ću ti majku šiptarsku, ubit ću te, šiptaru, ja sam Bad Blue Boys i sad ćeš imati sve Bad Blue Boyse iza sebe, koji će te nać i ubit smrdljiva šiptarčino", bile su neke od njih, a pokušao mu je uzeti i mobitel kojim je žrtva pokušala pozvati policiju.

Iz ljekarne je u tom trenutku izašla supruga oštećenog, a njoj je nastavio vikati da je "albanska k***". Vlasniku je na kraju ponavljao "da je on pripadnik Bad Blue Boysa i da iza njega stoji cijela skupina Bad Blue Boysa."

Prevagnule otegotne okolnosti

Nakon što je neko vrijeme već boravio u istražnom zatvoru, B. V. je doveden na sud gdje se izjasnio krivim te je rekao da se slaže s kaznom koju je tražio DORH. Također je rekao da mu je žao te da je nakon izlaska iz zatvora u kojem je bio do 2023. godine pokušao pristojno živjeti.

Na kraju je osuđen na 10 mjeseci zatvora, u što mu se računa i vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru. Sudac je istaknuo da je kod određivanja kazne "uzeo u obzir sve olakotne i otegotne okolnosti prijašnji život optuženika, njegovu raniju osuđivanost, kao i težinu i društvenu opasnost počinjenog kaznenog djela."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.