MOL i Turkish Petroleum sklapaju partnerstvo za istraživanje ugljikovodika

Foto: EPA

MOL Grupa je potpisala Memorandum o razumijevanju s Turkish Petroleumom (TPAO) u Istanbulu o partnerskoj strateškoj suradnji u istraživanju i proizvodnji ugljikovodika, izvijestili iz MOL-a. 

Nakon uspješnih zajedničkih međunarodnih projekata, dvije kompanije su postigle dogovor o podizanju suradnje na novu razinu do potencijalnog partnerstva u istraživanju u Turskoj i daljnjih potencijalnih projekata u drugim regijama, navodi se u priopćenju.

Prema Memorandumu o razumijevanju, MOL Grupa i Turkish Petroleum izrazili su svoju namjeru o zajedničkom ulaganju svog iskustva, tehničkog i komercijalnog znanja, napredne tehnike i financijskih sredstva.

Hernadi: Partnerstvo u istraživanju nafte i plina poslužit će za daljnje proširenje našeg međunarodnog portfelja

Štoviše, Memorandum o razumijevanju također predviđa potencijalno zajedničko sudjelovanje u projektima istraživanja, razrade polja i proizvodnje u Kaspijskoj regiji, Turskoj, Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, kao i u srednjoj i istočnoj Europi.

Memorandum o razumijevanju potpisali su u Istanbulu predsjednik i glavni izvršni direktor MOL Grupe Zsolt Hernádi i predsjednik i glavni izvršni direktor Turkish Petroleuma Ahmet Türkoğlu.

"Partnerstvo u istraživanju nafte i plina poslužit će za daljnje proširenje našeg međunarodnog portfelja te tako doprinijeti sigurnosti opskrbe energijom i konkurentnosti srednje i istočne Europe. U ovim vremenima geopolitičke nesigurnosti i brzih promjena, strateška su partnerstva vrjednija nego ikad", rekao je Zsolt Hernadi, predsjednik i glavni izvršni direktor MOL grupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.