Montana postala prvi europski proizvođač sendviča sa certifikatom ISO 9001

TVRTKA Montana plus d.o.o., jedini hrvatski proizvođač hermetički pakiranih sendviča, ispunila je sve kriterije certifikacijske kuće Det Norske Veritas i postala vlasnik certifikata sustava kvalitete ISO 9001:2000. Iz Europske udruge proizvođača sendviča, The European Sandwich Association, upravo je potvrđeno da je Montana time postala prvi sendvič u Europi s ovim prestižnim certifikatom.

Nakon što je tvrtka Montana plus još 2002. godine postala prva istočnoeuropska članica ugledne Europske udruge proizvođača sendviča sa sjedištem u Oxfordshireu (UK), dobijanje ISO certifikata je još jedna potvrda da ovaj Hrvatski proizvođač zadovoljava najviše svjetske standarde u osiguranju kvalitete.

Certifikat ISO 9001:2000 (Quality management system certificate) dodijeljen je Montani za upravljanje kvalitetom u razvoju, pakiranju, prodaji i distribuciji sendviča. To znači da tvrtka apsolutno sve elemente u procesu proizvodnje i distribucije sendviča drži pod striktnom kontrolom, da se dokumentirano prate svi procesi, te da je slijedivost proizvoda moguća do svakog pojedinog sastojka. Kontrola ispravnosti sirovina i gotovog proizvoda, te higijenskih uvjeta proizvodnje provodi se u Centru za kontrolu namirnica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te pri Zavodu za javno zdravstvo.

Osim zadovoljavanja ISO standarda 9001, Montana je već godinama vlasnik HACCP certifikata koji je garancija da proizvođač nadzire sve svoje kritične točke u procesu proizvodnje i distribucije.

Zahvaljujući vlastitoj tehnologiji korištenja modificirane atmosfere u hermetičkom pakiranju, Montana sendvičima je bez dodavanja konzervansa omogućen rok trajanja od devet dana. Potvrda ovakve stalne brige za kvalitetu i sigurnost Montaninih proizvoda je i priznanje koje su proizvođaču dodijelili Nacionalni centar za edukaciju i informiranje potrošača i časopis "Zaštita potrošača".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.