MORH: NATO prevozi vojnu opremu, očekuju se gužve između Zadra i Slunja

Foto: MORH

Ministarstvo obrane je izvijestilo javnost da se ovaj tjedan očekuju gužve između Zadra i Slunja zbog prijevoza opreme NATO-a.

"Od ovog tjedna Oružane snage Republike Hrvatske pružat će potporu zemlje domaćina (Host Nation Support – HNS) pripadnicima NATO snaga koje sudjeluju u vježbi Valiant Lynx 24, a koja će se u studenom 2024. provesti na vojnom poligonu Eugen Kvaternik Slunj.

Vojna oprema bit će cestovnim putem prebačena iz zadarske luke Gaženica na vojni poligon u Slunju; može se očekivati pojačan cestovni promet te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

Uoči početka vježbe, NATO vojna oprema i sredstva bit će dopremljena u Gaženicu te će cestovnim putem biti prebačena na Vojni poligon Eugen Kvaternik Slunj", priopćio je MORH.

O kakvoj vojnoj vježbi je riječ?

"Vježba Valiant Lynx 24 provodit će se u Republici Hrvatskoj radi uvježbavanja izmještanja prednjeg zapovjednog mjesta Španjolskog NATO brzo-razmjestivog korpusa (NATO Rapid Deployable Corps – Španjolska – HQ NRDC-ESP).

Pored pružanja potpore zemlje domaćina, Oružane snage Republike Hrvatske u vježbi sudjeluju s određenim brojem stožernih časnika u zapovjedništvu vježbe u Španjolskoj", objavio je MORH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.